Skoči do osrednje vsebine

Minister Kumer na otvoritvi nove avtobusne linije LPP do Domžal

Minister za okolje, podnebje in energijo, mag. Bojan Kumer, se je danes udeležil otvoritvene vožnje novih integriranih linij 12D in 21D, ki povezujejo Ljubljano z Domžalami. Dolgo pričakovani liniji bosta prebivalcem omogočili hitrejše, cenejše in enostavnejše potovanje.

Projekt, ki je rezultat sodelovanja Mestne občine Ljubljana, Občine Domžale, Družbe za upravljanje javnega potniškega prometa in javnega podjetja LPP, pomembno prispeva k izboljšanju dostopnosti javnega prevoza v regiji.

Več oseb v polkrogu stoji za fotografiranje.

Minister Kumer se je danes udeležil otvoritvene vožnje novih integriranih linij 12D in 21D, ki povezujejo Ljubljano z Domžalami | Avtor: MOPE

1 / 3

Minister Kumer poudarja, da uvedba novih linij ni le tehnična pridobitev, temveč pomemben korak k izboljšanju javnega prevoza za prebivalce Ljubljanske urbane regije. "Te linije omogočajo hitrejše, cenejše in dostopnejše povezave med Domžalami in Ljubljano, kar je ključno za dnevne migrante in vse, ki potujejo na relaciji med tema mestoma," pravi minister.

Nova linija 12D skrajša čas potovanja med Domžalami in Ljubljano, linija 21D pa povečuje dostopnost za prebivalce Ihana, saj omogoča hitrejšo povezavo z Ljubljano in prestop na druge mestne avtobuse. Poleg tega so v LPP izvedli dodatne spremembe na obstoječih linijah, s čimer izboljšujejo celoten javni prevoz v regiji.

Minister hkrati izpostavlja uvedbo t.i. delavskih vozovnic, ki omogočajo uporabo enotne vozovnice »Slovenija« tako v mestnem kot medkrajevnem prevozu. "S tem omogočamo preprostejše in dostopnejše potovanje za vse uporabnike, kar je pomemben korak k spodbujanju uporabe javnega prevoza in zmanjšanju odvisnosti od osebnih vozil," dodaja minister.

Projekt je rezultat tesnega sodelovanja med občinami in partnerji, kar je ključnega pomena za uresničevanje ciljev trajnostne mobilnosti. Današnji zagon integriranih linij je pomemben dosežek, ki bo prispeval k izboljšanju kakovosti življenja prebivalcev Ljubljanske urbane regije in okolice.