Skoči do osrednje vsebine

Občinama Nova Gorica in Brezovica odobrena sredstva za gradnjo kanalizacije

Ministrstvo za naravne vire in prostor je v septembru še dvema občinama odobrilo sredstva za zagotovitev ustreznega odvajanja in čiščenja odpadne vode. En milijon evrov Mestni občini Nova Gorica in dobrega pol milijona evrov Občini Brezovica. Sredstva iz Načrta za okrevanje in odpornost omogočajo ustrezno urejanje komunalne infrastrukture tudi občinam in krajem z manj prebivalci.

Kanalizacija Gradišče, Mestna občina Nova Gorica

Ministrstvo za naravne vire in prostor je za projekt Kanalizacija Gradišče odobrilo sredstva v višini 1.000.000 evrov. V Mestni občini Nova Gorica, v aglomeraciji Gradišče nad Prvačino, bo zgrajen energetsko učinkovit sistem za odvajanje in čiščenje odpadne vode z navezavo na obstoječo čistilno napravo v Prvačini.

Po zaključku projekta bo skupno 322 prebivalcem (264 prebivalcem v  aglomeraciji  Gradišče nad Prvačino in 58 prebivalcem izven aglomeracije Gradišče nad Prvačino), zagotovljeno ustrezno odvajanje in čiščenje odpadne vode. 

Vakuumska kanalizacija naselja Goričica pod Krimom, II. faza, Občina Brezovica

Ministrstvo za naravne vire in prostor je za projekt  Vakuumska kanalizacija naselja Goričica pod Krimom (II. Faza) odobrilo sredstva v višini 550.406,56 evrov. V občini Brezovica, v aglomeraciji Goričica pod Krimom, bodo zgrajeni sekundarni vakuumski kanali stranskih ulic naselja Goričica pod Krimom, ki se bodo priključili na primarni kanal vakuumske kanalizacije, ki je bil izveden v I. fazi projekta in po katerem se odpadne vode prenašajo na obstoječo čistilno napravo v Podpeči. Projekt obsega tudi opremo za monitoring vakuumske kanalizacije in nadgradnjo merilne opreme v obstoječi vakuumski postaji.

Po zaključku projekta bo 156 prebivalcem v  aglomeraciji  Goričica pod Krimom  zagotovljeno ustrezno odvajanje in čiščenje odpadne vode.