Skoči do osrednje vsebine

Zamenjava strešne kritine na naših objektih na Vodovodni v Ljubljani

Danes je v prostorih Ministrstva za notranje zadeve na Vodovodni 93a v Ljubljani potekala slovesnost ob zamenjavi strešne kritine na treh tamkajšnjih objektih. Zbrane je nagovoril minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Minister je poudaril, da so prostori na Vodovodni simbol Ministrstva za notranje zadeve, slovenske policije in Inšpektorata RS za notranje zadeve (IRSNZ), saj "številne generacije zaposlenih svojo karierno pot začnejo ravno na Vodovodni, kjer prevzamejo delovno opremo." Na Vodovodni namreč deluje del Direktorata za logistiko, ki oskrbuje in podpira ministrstvo, Policijo in IRSNZ z materialnimi sredstvi, voznim parkom, avtomehanično delavnico, vzdrževanjem stavb ...

Zamenjava strešne kritine, ki je stala več kot 300.000 evrov, je bila nujno potrebna, saj smo staro in dotrajano kritino nadomestili z novo, moderno. Z obsežno sanacijo streh smo zagotovili izboljšanje varnosti in uporabnost objektov, kar prispeva k boljšim delovnim pogojem in dolgoročni ohranitvi skladiščnih kapacitet. "Prav je, da se tudi tu v prostorih na Vodovodni začne modernizacija," je dejal minister in izpostavil, da bo to mogoče tudi zaradi višjih proračunskih sredstev, ki so Ministrstvu za notranje zadeve namenjeni v letih 2025 in 2026.