Skoči do osrednje vsebine

Zbornica računovodskih servisov in Finančna uprava - krepitev partnerstva

Generalni direktor Finančne uprave s sodelavci je 26. septembra na rednem letnem srečanju sprejel vodstvo Zbornice računovodskih servisov Slovenije, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.

Finančna uprava v okviru svojih nalog posebno pozornost namenja uresničevanju ključnih potreb in zahtev uporabnikov storitev. Zbornica računovodskih servisov tako predstavlja pomemben vezni člen med davčnimi zavezanci in Finančno upravo, saj zaradi svoje vloge dobro poznajo problematiko, s katero se soočajo davčni zavezanci.

Tudi na tokratnem srečanju so obravnavali predloge in pobude članov zbornice, ki se v veliki meri nanašajo na izboljšanje uporabniške izkušnje pri izpolnjevanju davčnih obveznosti ter še enostavnejše in preglednejše programske rešitve. Finančna uprava pri prenovi programske podpore in nadgradnjah svojih informacijskih sistemov upošteva postavljene prioritete, ki jih pogojujejo zahtevane spremembe zakonodaje. Pri upoštevanju predlogov pa mora Finančna uprava upoštevati tudi, kakšen vpliv ima takšna sprememba na večino davčnih zavezancev in na že vzpostavljene načine njihovega sodelovanja s Finančno upravo.

Sogovorniki so ugotovili, da so za določena izpostavljena vprašanja že izvedene rešitve, ki pa jih je treba računovodjem oziroma davčnim zavezancem še dodatno predstaviti. Finančna uprava bo s tem namenom v okviru aktivnosti na družbenih medijih pogosteje izpostavljala tudi aktualne vsebine in novice za računovodje. Obravnavali pa bodo tudi pobudo za izvedbo izobraževanj, s poudarkom na uporabi eDavkov, pooblastil in eVročanja ter možnosti priprave različnih izpisov iz odmernih programov.

Predavanje z naslovom Sodobni načini izpolnjevanja davčnih obveznosti pa bo generalni direktor Finančne uprave izvedel tudi na 26. kongresu izvajalcev računovodskih storitev.

Štirje predstavniki Zbornice računovodskih servisov Slovenije, med njimi je na sredini generalni direktor Finančne uprave, stojijo pred panojem Finančne uprave

Obisk vodstva Zbornice računovodskih servisov Slovenije na Finančni upravi | Avtor: Finančna uprava