Skoči do osrednje vsebine

Arhiv Republike Slovenije končal prvi del selitve v nove prostore

Arhiv Republike Slovenije je med 2. in 27. septembrom 2024 izpeljal prvi del selitve v nove prostore na Poljanski cesti 40. Arhivsko gradivo, ki je bilo v času selitve nekaj časa nedostopno, je v arhivski čitalnici na Zvezdarski ulici 1 spet na voljo uporabnikom. Arhivska čitalnica bo sicer v času selitve še naprej odprta po poletnem delovnem času, od ponedeljka do petka od 8. do 14. ure.

Arhiv Republike Slovenije je v preteklem tednu končal selitev dela arhivskega gradiva in kompletne zbirke arhivske knjižnice iz prostorov na Zvezdarski ulici 1 na Poljansko cesto 40 in Kapusovo ulico 4 (kompleks nekdanje vojašnice ob Roški cesti). Iz depojev na Zvezdarski ulici 1 na Kapusovo ulico 4 in Poljansko cesto 40 smo preselili 29 arhivskih fondov in zbirk ali okrog 2.300 tekočih metrov (tm) arhivskega gradiva. Gre za tisto arhivsko gradivo, ki je po več kot desetletni statistiki arhivske čitalnice najbolj uporabljano. Omenjeno gradivo je že od 16. septembra spet na voljo v arhivski čitalnici. Prav tako smo iz Zvezdarske ulice na Poljansko cesto preselili kompletno knjižnično zbirko specialne arhivske knjižnice, ki obsega skoraj 30.000 enot oz. 700 tm.

V obratni smeri smo preselili nekaj arhivskega gradiva, ki je po podatkih statistike arhivske čitalnice zelo malo v rabi in ni treba, da je stalno pri roki. Gre za 12 fondov in zbirk ali 2.000 tm. Skupaj smo torej v septembru preselili arhivsko in knjižnično gradivo v skupnem obsegu 5.000 tm.

V prihodnjih tednih bomo nadaljevali s selitvijo tehnološke opreme in uslužbencev arhiva.