Skoči do osrednje vsebine

Poslanica ministra dr. Igorja Papiča ob začetku študijskega leta 2024/2025

V torek se začenja novo študijsko leto. Ob tej priložnosti minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič vsem študentkam in študentom ter zaposlenim na visokošolskih zavodih želi uspešen začetek in tudi takšno nadaljevanje študijskega leta 2024/2025.
Minister Papič v pisarni za mizo ob podpisovanju dokumentov. V ozadju računalnik in čudovit fikus.

Minister dr. Igor Papič. | Avtor: Urad Vlade RS za komuniciranje

Spoštovane študentke, spoštovani študenti, spoštovane in spoštovani zaposleni na visokošolskih zavodih, še zlasti pa spoštovane brucke in spoštovani bruci,

fakultete in akademije bodo znova zaživele, s tem pa bodo živahnejši utrip dobila tudi mesta, v katerih so univerzitetna središča. Zlasti za brucke in bruce je to velik in pomemben korak v življenju, saj boste začele oz. začeli pridobivati akademsko znanje.

Visokošolski prostor ni le prostor akademskega znanja, temveč tudi prostor inovativnosti, kritične misli, argumentov, dialoga. Ne smemo pa pozabiti niti na tkanje prijateljskih vezi pa tudi zabavnih dogodivščin. Uživajte v vseh plateh študentskega življenja, saj je to eno najlepših, če že ne najlepše obdobje v življenju.

Ker brez znanja ni napredka in ker potrebujemo sveže ideje mladih, moramo zagotoviti pogoje za uspešen študij študentk in študentov ter uspešno delo zaposlenih na visokošolskih zavodih. Tudi zato je ravnokar v obravnavi nov Zakon o visokem šolstvu, katerega glavni cilj je, da bo slovenski visokošolski sistem še naprej med najboljšimi evropskimi visokošolskimi sistemi, da bo omogočal sodoben način študija, poučevanja in raziskovanja ter predvsem, da bodo naše diplomantke in diplomanti cenjeni doma in po svetu.

Naj vam študij prinese neprecenljive izkušnje in novo pridobljeno znanje, ki bo temelj vaše prihodnosti.

Študentke in študenti, bodite radovedni, profesorice in profesorji, vzpodbujajte njihovo radovednost.

Srečno!