Skoči do osrednje vsebine

Vlado so obiskali člani Društva upokojencev Dolenjske Toplice

Ekipa, ki organizira obiske dijakov na vladi, je sprejela izziv in gostila člane Društva upokojencev Dolenjske Toplice. Ti so se obrnili na Kabinet predsednika vlade, da bi si želeli pred udeležbo na Festivalu za tretje življenjsko obdobje obiskati predsedniško palačo.

Program obiska smo malenkost prilagodili in poleg državne sekretarke v Kabinetu predsednika vlade Nataše Lužar k uvodni predstavitvi povabili predstavnika Finančne uprave Republike Slovenije (FURS). Stojan Glavač, predstavnik za odnose z javnostmi na FURS, je obiskovalce seznanil z možnostmi in prednostmi elektronskega poslovanja s Finančno upravo. Glavna prednost takega poslovanja je prihranek marsikatere poti na finančni urad, pošto ali banko ter posledično čakanja v vrstah.

V nadaljevanju je obiskovalcem predstavnik Protokola orisal zgodovino predsedniške palače, naštel nekatere druge protokolarne objekte države in pojasnil, kako potekajo dogodki na najvišji politični ravni.

V zadnjem delu obiska smo člane upokojenskega društva peljali še v veliko vladno novinarsko središče. Tam so lahko na zaigrani novinarski konferenci predsednica vlade, ministrica za zdravje in minister za finance predstavili napredek projekta razširitve zdravilišča Dolenjske Toplice. V zaigranih vlogah so se odlično počutili in z obiska odšli dobre volje.

Na vladnem Flickr računu je na voljo več fotografij z obiska.