Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 30. septembra 2024.

Nesreče v številkah

  •  Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih: 1
  •  Nesreče v cestnem prometu: 4
  •  Požari v objektih: 3
  •  Požari na prometnih sredstvih: 1
  •  Požari v naravi oziroma na prostem: 1
  •  Nesreče z nevarnimi snovmi: 3
  •  Tehnična in druga pomoč: 12

 

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje. k

Posebna vremenska napoved

Zaradi spremenjenih odtočnih razmer ob vodotokih in nevarnosti proženja zemeljskih plazov je Agencija RS za okolje izdala posebno vremensko napoved za območje Gorenjske, Savinjske in Koroške regije:

V torek bo sprva še deloma jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Dopoldne se bo pooblačilo v zahodnih krajih, popoldne postopno tudi drugod, le na severovzhodu bo do večera še večinoma sončno. V zahodnih krajih bo proti večeru začelo rahlo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 °C.

Ponoči se bo dež na zahodu krepil in se do jutra razširil nad osrednjo Slovenijo. Ob morju bo proti jutru začel pihati jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju okoli 18 °C.

bo oblačno. Padavine se bodo dopoldne razširile nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte z nalivi. Ob morju se bo krepil jugo, drugod bo zapihal jugozahodnik, popoldne pa bo postopno zapihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 20 °C

V noči na četrtek bo dež v večjem delu Slovenije ponehal. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, drugod bo veter ponehal. V četrtek bo oblačno, čez dan bo od juga znova začelo deževati. Ponekod bo zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem se bo burja nekoliko okrepila. Hladneje bo.

V petek bodo padavine oslabele in do večera ponehale. Veter bo slabel.

Skupne padavine do noči na četrtek na Gorenjskem od 50 do 100 mm, na Koroškem in Savinjskem od 30 do 60 mm. Skupne padavine od četrtka popoldne do petka zjutraj na Gorenjskem in Koroškem od 20 do okoli 30 mm, na Savinjskem do okoli 40 mm.

 

Opozorilo

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje. k

 

Hidrološko stanje in napoved

Hidrološko stanje in napoved sta dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje. k

 

Obvestilo

Na območju sosednje države Avstrije bo med 9. septembrom in 5. oktobrom 2024 potekalo testno obveščanje prebivalcev preko SMS. Možno je, da bodo avstrijske SMS-e prejemali tudi uporabniki mobilnih telefonov, ki se bodo v času testiranja nahajali na obmejnih območjih na slovenski strani meje. 5. oktobra 2024 bodo med 12.00 in 12.45 testirali sirene in hkrati pošiljali testne SMS-e.