Skoči do osrednje vsebine

Poslanica ob začetku študijskega leta 2024/2025

Minister za vzgojo in izobraževanje v odstopu, dr. Darjo Felda, s poslanico ob pričetku študijskega leta za študente višjega strokovnega izobraževanja.
Dr. Darjo Felda, portret v sivi obleki

Dr. Darjo Felda, minister za vzgojo in izobraževanje | Avtor: STA

Spoštovani študentke, spoštovani študenti, spoštovani strokovni delavci in ostali zaposleni v višjih strokovnih šolah,

Danes se za okrog 8800 študentk in študentov višjega strokovnega izobraževanja začenja novo študijsko leto, od tega je 3700 takšnih, ki s študijem začenjajo prvič.

V čast mi je, da vam lahko izrečem prisrčno dobrodošlico in zaželim, da bi izbrani študij na višji strokovni šoli izpolnil vaša pričakovanja.

S študijem v terciarnem izobraževanju vstopate v drugačen svet vseživljenjskega izobraževanja, navdihovale vas bodo nove oblike dela in načini iskanja znanja. V spodbudnem študijskem okolju boste imeli možnost razvijati svoje ideje, sodelovati pri razvojnem delu na šoli in v gospodarstvu.

Študij vas bo opolnomočil, da boste po pridobljeni diplomski listini iskani in zaželeni na trgu dela. Za razvoj vaše kariere je potrebno strokovno in splošno znanje, ki ga boste pridobivali s študijem in pri praktičnim izobraževanju. To bo naložba, ki vam bo koristila tudi za reševanje kompleksnih izzivov trajnostnega razvoja in družbenih sprememb v današnjem globalnem svetu.

Ena od prioritet višjih strokovnih šol je, da vam zagotovi sodobne pogoje za študij, za teoretsko in praktično izobraževanje ter varno in vključujoče okolje. Za vse to bodo z veseljem poskrbeli direktorji šolskih centrov, ravnatelji višjih strokovnih šol, usposobljeni in kompetentni predavatelji in drugi strokovni delavci, mentorji v podjetjih in drugi. Ob tej priložnosti se zahvaljujem zaposlenim v višjem strokovnem izobraževanju za predanost delu ter za konstruktivno sodelovanje pri izvajanju izobraževalnega procesa in uvajanju sprememb.

V študijskem času se razvijejo tudi številne vezi in mnoge ostanejo in se razvijajo celo življenje. Izkoristite tudi ta del študentskega življenja.

Vsem vključenim v višješolski študijski prostor, kot tudi partnerjem iz gospodarstva, želim dobro sodelovanje, veliko kreativnosti in navdiha pri udejanjanja novih idej.


Srečno!

- dr. Darjo Felda