Skoči do osrednje vsebine

Bilateralno srečanje ministrov za javno upravo iz Slovenije in Severne Makedonije

Ob robu konference organizacije ReSPA (Regional School of Public Administration) sta se v sredo v Ljubljani na bilateralnem srečanju sestala minister za javno upravo mag. Franc Props in minister za javno upravo iz Severne Makedonije Goran Minčev.
mag. Franc Props in minister za javno upravo iz Severne Makedonije Goran Minčev se rokujeta. Za njima je majhna miza z zastavo Slovenija in Severne Makedonije

Na bilateralnem srečanju sta se sestala minister za javno upravo mag. Franc Props in minister za javno upravo iz Severne Makedonije Goran Minčev

1 / 2

Pogovarjala sta se o reformi javnega sektorja in prihodnjem sodelovanju med Slovenijo in Severno Makedonijo. Zavzela sta se za podpis sporazuma o sodelovanju med državama, ki bi zagotovil podlago za izmenjavo znanja in izkušenj. Strinjala sta se, da lahko državi s skupnim sodelovanjem dosežeta napredek in druga drugi pomagata pri iskanju odgovorov na izzive, s katerimi se soočata državni upravi na obeh straneh.

Istočasno je Slovenija ponovno podprla Severno Makedonijo v njenih prizadevanjih za čimprejšnje polnopravno članstvo v Evropski uniji in izrazila jasno zavezo, da bo prijateljski državi pomagala na tej poti.