Skoči do osrednje vsebine

Srečanje fokalne skupine Vlade Republike Slovenije

Danes se je sestala fokalna skupina Vlade Republike Slovenije, kjer smo obravnavali vprašanja, ki jih je izpostavilo Društvo gibalno oviranih in žrtev nasilja VIZIJA v okviru izvajanja posebnega socialnega programa "Nasilje nad invalidi oziroma osebami z gibalno oviranostjo".
Udeleženci srečanja sedijo za mizo.

Srečanje fokalne skupine Vlade Republike Slovenije. | Avtor: Žan Kolman, KPV

Predstavniki društva so opozorili na nujno potrebo po izboljšanju pogojev za zaščito in oskrbo žrtev nasilja, ki se zaradi svoje invalidnosti soočajo z dodatnimi izzivi.

Naslovili so naslednje ključne izzive: problematiko namestitve moških invalidnih žrtev nasilja in senzorično oviranih žrtev nasilja v varnih hišah ter kriznih namestitvah, zagotavljanje ustreznega medicinskega kadra in financiranje strokovnega kadra v okviru programa "Nasilje nad invalidi".

Namen fokalne skupine je sistematično in celovito naslavljanje ključnih problematik, s katerimi se osebe z invalidnostjo soočajo v vsakdanjem življenju, ter zagotavljanje organizacijsko čim bolj učinkovitega delovanja pri iskanju rešitev.

Člani fokalne skupine so na koncu sestanka podali predloge za obravnavo na naslednji seji, ki bo predvidoma potekala novembra 2024.