Skoči do osrednje vsebine

Javni razpisi za izbor kulturnih projektov na področjih umetnosti za leto 2025

Ministrstvo za kulturo je objavilo javne razpise za izbor kulturnih projektov na področjih intermedijskih, vizualnih in uprizoritvenih umetnosti ter arhitekture in oblikovanja, ki jih bodo upravičeni izvajalci izvedli v letu 2025. Rok za prijavo je 7. november 2024.

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju intermedijskih umetnosti

Sofinanciranje je namenjeno podpori kulturnih projektov na področju intermedijskih umetnosti, ki so v javnem interesu ter so prepoznani kot vrhunski in nujni za uresničevanje načel raznovrstnosti in dostopnosti javnih kulturnih dobrin, sledijo smernicam trajnostnega razvoja in zelenega prehoda v kulturi, spodbujanju ustvarjalnosti samozaposlenih v kulturi na področju intermedijskih umetnosti in zagotavljanju pogojev za njihovo ustvarjalno delo ter spodbujanju razvoja uveljavljajočih se perspektivnih ustvarjalcev.

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju vizualnih umetnosti

Sofinanciranje je namenjeno podpori kulturnih projektov na področju vizualnih umetnosti, ki so v javnem interesu in nujni za uresničevanje načel raznovrstnosti in dostopnosti javnih kulturnih dobrin ter sledijo smernicam trajnostnega razvoja in zelenega prehoda v kulturi. Namenjeno je podpori projektov na področju vizualnih umetnosti, ki služijo spodbujanju ustvarjalnosti samozaposlenih v kulturi in drugih ustvarjalcev na področju vizualnih umetnosti ter zagotavljanju pogojev za njihovo ustvarjalno delo ter spodbujanju razvoja perspektivnih mladih ustvarjalcev.

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju uprizoritvenih umetnosti

Cilj razpisa je podpreti kulturne projekte na področju uprizoritvenih umetnosti, ki so v javnem interesu ter so prepoznani kot vrhunski in nujni za uresničevanje načel raznovrstnosti in dostopnosti javnih kulturnih dobrin, sledijo smernicam trajnostnega razvoja in zelenega prehoda v kulturi, spodbujajo ustvarjalnost samozaposlenih v kulturi na področju uprizoritvenih umetnosti in zagotavljajo pogoje za njihovo ustvarjalno delo ter spodbujajo razvoj uveljavljajočih se perspektivnih ustvarjalcev.

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju arhitekture in oblikovanja

Sofinanciranje je namenjeno podpori kulturnih projektov na področju arhitekture in oblikovanja, ki so v javnem interesu in nujni za uresničevanje načel raznovrstnosti in dostopnosti javnih kulturnih dobrin, sledijo smernicam trajnostnega razvoja in zelenega prehoda v kulturi, spodbujanju ustvarjalnosti samozaposlenih v kulturi in drugih ustvarjalcev na področju arhitekture in oblikovanja ter zagotavljanju pogojev za njihovo ustvarjalno delo ter spodbujanju razvoja perspektivnih mladih ustvarjalcev.