Skoči do osrednje vsebine

Objavljen je javni poziv za sofinanciranje nevladnih organizacij

V Uradnem listu je bil v petek, 4. oktobra, objavljen javni poziv za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij, ki so bile uspešne na razpisih, sofinanciranih iz proračuna Evropske unije ali Urada za finančne mehanizme Evropskega združenja za prosto trgovino. Nevladne organizacije se lahko nanj prijavijo v 30 dneh od njegove objave.
Na fotografiji sta ženski, ki se smejita in gledata v tablo, na kateri so prilepljeni lističi z opravili.

Ministrstvo za javno upravo je v Uradnem listu objavilo javni poziv za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij. | Avtor: Pixabay

Predmet javnega poziva je sofinanciranje lastnega finančnega prispevka za projekte nevladnih organizacij, ki se izvajajo na dan oddaje prijave na ta poziv in so bili izbrani na javnih razpisih Evropske unije, kot so programi neposrednega upravljanja (Ustvarjalna Evropa, LIFE in Obzorje Evropa), programi posrednega upravljanja (Interreg D), programi deljenega upravljanja (Interreg A) in programi Evropskega parlamenta. Poziv je priložnost tudi za sofinanciranje tistih projektov nevladnih organizacij, ki so bili izbrani na razpisih Urada za finančne mehanizme Evropskega združenja za prosto trgovino (Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem Evropskega gospodarskega prostora).

Ministrstvo za javno upravo se zaveda pomembnosti delovanja in vključevanja nevladnih organizacij v programe, ki zadevajo širši evropski prostor. S finančnim prispevkom bo spodbudilo njihovo vključevanje v mednarodni prostor, njihovo povezovanje in partnersko sodelovanje v mednarodnih projektih ter okrepilo njihove operativne zmogljivosti.

Za izvedbo javnega poziva je predvidenih 12 milijonov evrov.

Več o javnem pozivu najdete na povezavi Javni poziv za leto 2024 za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij, izbranih na razpisih, sofinanciranih iz proračuna Evropske unije ali Urada za finančni mehanizem, evropskega združenja za prosto trgovino – EFTA in v Uradnem listu.