Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka Janja Zupančič na 30. strokovnem srečanju ravnateljic in ravnateljev vrtcev

Državna sekretarka Janja Zupančič se je danes udeležila 30. strokovnega srečanja ravnateljic in ravnateljev vrtcev v Bernardinu. Letošnje dvodnevno strokovno srečanje vrtčevskih ravnateljic in ravnateljev se odvija v znamenju vloge ravnateljic in ravnateljev vrtcev pri ustvarjanju pozitivnega, varnega in spodbudnega okolja ter inkluzivnosti.
Državna sekretarka stoji za govorniškim pultom.

Državna sekretarka Janja Zupančič na 30. strokovnem srečanju ravnateljic in ravnateljev vrtcev v Bernardinu. | Avtor: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

1 / 2

Na srečanju ravnateljic in ravnateljev vrtcev strokovnjaki in odločevalci predstavljajo dobre prakse, razpravljajo o pomenu vključevanja, ustvarjalnosti in varnosti. Predstavnika ministrstva, državna sekretarka Janja Zupančič in generalni direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo Rado Kostrevc pa sta udeležencem predstavila aktualne informacije, trende in načrtovane sistemske spremembe na tem področju.

Državna sekretarka je med drugim poudarila pomen ravnateljeve podpore celostnemu razvoju otrok in strokovnim delavcem. Ob tem je izpostavila zaupanje v njihovo avtonomnost in pedagoško strokovnost.

V okviru tega je ravnateljice in ravnatelje spodbudila k sodelovanju v bodočih raziskavah s področij vključevanja otrok priseljencev v vrtčevske skupine in rabe digitalnih tehnologij v pedagoškem procesu.