Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Vinko Logaj prevzel vodenje Ministrstva za vzgojo in izobraževanje

Dosedanji minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda je na sedežu ministrstva predal delo nasledniku dr. Vinku Logaju. Državna sekretarka na ministrstvu ostaja Janja Zupančič.

Na sedežu Ministrstva za vzgojo in izobraževanje v Ljubljani se je odvila primopredaja poslov med dosedanjim ministrom dr. Darjo Feldo ter novim ministrom za vzgojo in izobraževanje dr. Vinko Logajem.

Dr. Darjo Felda je svojemu nasledniku dr. Vinku Logaju predstavil dosedanje delo v aktualnem vladnem mandatu in mu ob pričetku ministrovanja zaželel uspešno delo pri premagovanju aktualnih ter bodočih izzivov na področju slovenskega sistema vzgoje in izobraževanja.

»Sistem vzgoje in izobraževanja je živ sistem, pri katerem si moramo nenehno prizadevati za izboljšave. V zadnjem letu in pol sem se s svojo ekipo ves čas zavzemal, da bi z vsemi posodobitvami, tudi šele načrtovanimi, izboljšali pogoje tako za opravljanje učiteljskega poklica kot tudi celotni sistem deležnikov na področju vzgoje in izobraževanja. Verjamem, da se bo minister dr. Vinko Logaj kot dolgoletni strokovnjak uspešno soočil z vsemi aktualnimi in bodočimi izzivi.«

Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Vinko Logaj se je dosedanjemu ministru zahvalil za delo in pri tem poudaril, da se bo v svojem mandatu soočil in tudi premagoval mnoge izzive na področju vzgoje in izobraževanja.

»Ministrsko funkcijo prevzemam z zavedanjem, da izzivov v šolskem sistemu ni malo, obenem pa s prepričanjem, da bomo mnoge od njih tudi uspešno naslovili. Menim, da je šolski sistem v Sloveniji v splošnem dober, da imamo kakovostne šole in vrtce, dobre vzgojitelje in učitelje, ob tem pa tudi dobre podporne službe na nivoju države. Strokovnjaki v zavodih, ki pripravljajo strokovne podlage, in uslužbenci ministrstva so visoko usposobljeni, zato verjamem, da bomo skupaj našli takšne rešitve, ki bodo na sistemskem ter izvedbenem nivoju prispevale k dvigu kakovosti vzgoje in izobraževanja v Sloveniji,« je ob primopredaji dejal minister dr. Logaj.