Skoči do osrednje vsebine

Poziv za nove članice ali člane upravnega odbora Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) je objavil poziv za izkaz interesa za štiri nove članice ali člane svojega upravnega odbora, ki bo imel ključno vlogo pri strateškem vodenju in odločanju. Mandat traja štiri leta, z možnostjo podaljšanja za dodatni dve leti. Iščejo priznane strokovnjake z izkušnjami pri povezovanju poslovnega, izobraževalnega in raziskovalnega sveta.

Upravni odbor EIT, ki ga sestavlja 15 članic in članov, zagotavlja strateško usmerjanje ter je neodvisen pri sprejemanju odločitev. Ključno vlogo ima pri izboru, imenovanju, financiranju in ocenjevanju skupnosti znanja in inovacij (angleško Knowledge and Innovation Communities – KIC) ter spremljanju njihove uspešnosti in podpiranju njihovih rezultatov.

Članice in člani upravnega odbora so imenovani za štiriletni mandat, ki se lahko podaljša enkrat za dodatni dve leti. Sestava upravnega odbora zajema širok nabor strokovnjakov s področja visokega šolstva, raziskav, inovacij in poslovnega sektorja, kar zagotavlja raznolike poglede in celovito strateško usmeritev za EIT.

Poziv je odprt za priznane posameznice in posameznike z dokazanim uspehom pri povezovanju poslovnega, izobraževalnega in raziskovalnega sveta. Evropska komisija bo pri imenovanju novih članov upravnega odbora upoštevala razmerje med zastopanostjo sektorjev, geografsko porazdelitev ter spolno strukturo članic in članov.

Po zaključku roka za prijavo bo posebna usmerjevalna komisija pregledala in ocenila vse kandidate ter povabila najbolje ocenjene na razgovor. Na podlagi razgovorov bo komisija oblikovala ožji seznam predlaganih kandidatov, ki ga bo preučil in potrdil še aktualni upravni odbor ter ga posredoval Evropski komisiji, ki bo končno odločitev sprejela v letu 2025.

Rok za oddajo prijav je 28. oktober 2024. Več informacij o pozivu in prijavi najdete tukaj (v angleškem jeziku).

Kontakt:
EIT-APPLICATIONS-GB@eit.europa.eu