Skoči do osrednje vsebine

Geodetska uprava je prejela plaketo za izredne zasluge pri doseganju ciljev Zveze geodetov Slovenije

Na slavnostni akademiji, ki je potekala v sklopu 52. geodetskega dne, je Zveza geodetov Slovenije podelila Geodetski upravi plaketo za izredne zasluge pri doseganju ciljev Zveze geodetov Slovenije.

Plaketo je Geodetska uprava prejela ob 80-letnici delovanja državne geodetske službe, ki jo obeležujemo letos. Omenjeno priznanje predstavlja predvsem potrditev vsem zaposlenim in vsem tistim sodelavcem, ki so nekoč delali na Geodetski upravi, da je delovanje Geodetske uprave skladno s cilji stanovske organizacije.

Naslov letošnjega že 52. geodetskega dne "Geodezija – Lokacija – Informacija" poudarja dejstvo, da so za razumevanje in upravljanje prostora ključni kakovostni prostorski podatki in prostorske informacije.

Zaradi vedno večjega obsega prostorskih podatkov in informacij na vse bolj raznolikih področjih je postal geodetski koordinatni sistem eden od najpomembnejših temeljev digitalizirane in informatizirane družbe.

Dejavnosti, povezane z državnim koordinatnim sistemom, so velikokrat skrite tudi očem strokovne javnosti, zato imamo kakovostno in preprosto dostopno geodetsko referenčno osnovo za samoumevno.

Letošnji geodetski dan je bil namenjen predstavitvi organizacijskih, razvojnih in operativnih dejavnosti in dosežkov na področju državnega koordinatnega sistema Republike Slovenije od nastanka do danes. Predstavljeni so bili koncepti, na katerih je vzpostavljen, infrastruktura, ki omogoča vstop v koordinatni sistem, in modeli, ki zagotavljajo njegovo kakovost na dolgi rok. V stroki poteka seveda tudi veliko drugih dejavnosti, zato so bile v program letošnjega 52. geodetskega dne vključene predstavitve tudi z drugih področij našega delovanja.

Plaketa je bila Geodetski upravi podeljena na 52. geodetskem dnevu

Plaketa za izredne zasluge pri doseganju ciljev Zveze geodetov Slovenije | Avtor: Geodetska uprava