Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo bo namenilo osem milijonov evrov za dvorano Srednje zdravstvene šole Murska Sobota

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje bo prispevalo osem milijonov evrov za sofinanciranje nove športne dvorane in zunanjih površin Srednje zdravstvene šole Murska Sobota.
Generalna direktorica Direktorata za srednje šolstvo pri temeljnem kamnu.

Generalna direktorica Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih mag. Branka Hrast Debeljak je obiskala Srednjo zdravstveno šolo Murska Sobota, kjer so postavili temeljni kamen prihajajoče gradnje nove športne dvorane. | Avtor: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

1 / 4

Generalna direktorica Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih mag. Branka Hrast Debeljak se je udeležila delovnega obiska v Pomurski regiji. Obiskala je Srednjo zdravstveno šolo Murska Sobota, kjer so postavili temeljni kamen prihajajoče gradnje nove športne dvorane in prenove zunanjih športnih površin. Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje bo projekt predvidoma sofinanciralo v višini več kot osem milijonov evrov.

Direktorica mag. Branka Hrast Debeljak se je v nadaljevanju udeležila še slovesnosti ob 240. obletnici šolstva v Puconcih. V svojem nagovoru se je spomnila zgodovine in razvoja šolstva v občini, jim čestitala za visok jubilej, obenem ob dobrih željah za prihodnost poudarila pomen izobraževanja, ki se ne dogaja le v učilnicah. »Gre za oblikovanje značaja, razvijanje kritičnega mišljenja in spodbujanje ustvarjalnosti. Vsak od nas ima vlogo pri tem procesu – kot učitelji, učenci, starši in člani skupnosti,« je nazadnje sklenila direktorica Hrast Debeljak.