Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo namenilo dobri milijon evrov za Gimnastično dvorano Osnovne šole Danila Lokarja

V petek so otvorili Gimnastično dvorano Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina, ki jo je sofinanciralo tudi Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Otvoritve se je med drugimi udeležila generalna direktorica Direktorata za srednje šolstvo in izobraževanje odraslih mag. Branka Hrast Debeljak.

Projekt je bil izbran na Razpisu Ministrstva za vzgojo in izobraževanje za sofinanciranje investicij v vrtce in osnovno šolstvo v letih 2021-2024. Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je za novogradnjo telovadnice v obsegu 1.033 m2 neto površin zagotovilo 1.144.355,09 evra za izvedena gradbeno obrtniška in instalacijska dela.

S projektom smo zagotovili manjkajoče športne površine, oziroma prostore in s tem osnovne pogoje za varno ter kvalitetno izvajanje osnovnošolskega vzgojno - izobraževalnega procesa v 31-oddelčni matični Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina ter v Enoti s prilagojenim programom s štirim oddelki. Izvedba osnovnošolskega pouka športne vzgoje ter obšolskih interesnih dejavnosti učencev bo tako lahko potekala nemoteno, v varnem in zdravem okolju za bivanje ter izobraževanje in v  ustreznih pogojih za kvalitetno vzgojno - izobraževalno delo učiteljev ter drugega osebja.

Z izvedenim projektom se bodo izboljšali infrastrukturni pogoji za izvajanje javne osnovnošolske vzgojno - izobraževalne dejavnosti v Občini Ajdovščina.