Skoči do osrednje vsebine

Objavljeno je javno naročilo za zasnovo komunikacijskih aktivnosti ob vstopu Slovenije v ESA

Objavili smo javno naročilo za zasnovo in izdelavo vizualne podobe komunikacijskih aktivnosti ob vstopu Republike Slovenije v polnopravno članstvo Evropske vesoljske agencije (angleško European Space Agency - ESA).

Slovenija bo 1. januarja 2025 postala polnopravna članica ESA. To je rezultat izjemnih prizadevanj ministrstva in hitro rastočega slovenskega vesoljskega sektorja, ki ga sestavlja več kot 40 inovativnih in prebojnih slovenskih podjetij. S tem bo naredila ključen korak pri uresničevanju Slovenske vesoljske strategije do leta 2030, ki nosi naslov “Slovenija, majhna na Zemlji, velika v vesolju”. S tem pa se odpirajo številne priložnosti slovenskemu gospodarstvu, znanosti in družbi za vključevanje v najnaprednejše tokove raziskovanja in uporabe vesolja ter za prenos vesoljskih tehnologij v reševanje trajnostnih izzivov človeštva.

Namen javnega naročila je pridobiti vizualno podobo komunikacijskih aktivnosti ob vstopu Republike Slovenije v polnopravno članstvo ESA na način, da bomo z jasnimi, natančnimi, kratkimi in ciljno usmerjenimi sporočili o uspehih Slovenije v vesoljskem sektorju učinkovito nagovorili vse ključne skupine in tako dosegli čim večji krog zainteresiranih ter prednosti in priložnosti članstva izkoristili v čim večji meri.

Rok za oddajo ponudb je 21. oktober 2024 do 11. ure.

Podrobnosti javnega naročila so objavljene na Portalu javnih naročil Republike Slovenije