Skoči do osrednje vsebine

Slovenska ekipa uspešno udeležila Evropskega tekmovanja v kibernetski varnosti v Torinu

Slovenska ekipa se je uspešno udeležila Evropskega tekmovanja v kibernetski varnosti (angleško European Cybersecurity Challenge
- ECSC), ki je potekalo v Torinu v Italiji. Tekmovanje, ki ga organizira Evropska agencija za kibernetsko varnost (angleško European Union Agency for Cybersecurity - ENISA), je že od leta 2016 pomemben dogodek na področju kibernetske varnosti.

Tekmovanje vsako leto poteka v drugi državi gostiteljici. Letos je dogodek potekal v sodelovanju z italijansko agencijo za kibernetsko varnost (italijansko Agenzia per la Cybersicurezza Nazionale  - ACN) in italijanskim Državnim meduniverzitetnim konzorciemj za informatiko (italijansko Consorzio Interuniversitario Nazionale per l’Informatica – CINI) v Torinu.

Slovenska ekipa, sestavljena iz desetih članov, je tekmovala v različnih disciplinah, kjer so morali pokazati svoje znanje v reševanju kibernetskih izzivov, kot je "Capture the Flag". Ekipa je dosegla odlične rezultate in uspešno reševala kompleksne naloge ter se uvrstila med vodilne ekipe. Tekmovanje je bilo razdeljeno na dva intenzivna dneva, kjer so ekipe reševale simulirane kibernetske napade in branile informacijske sisteme. Poleg tega so se udeležili še pripravljalnih aktivnosti, kot so simulacije in delavnice.

Poleg tekmovalnega dela je dogodek vključeval tudi številne spremljevalne aktivnosti, med njimi delavnice za srednješolce, zaposlitvene sejme in predstavitve vodilnih podjetij na področju kibernetske varnosti. To je slovenski ekipi omogočilo, da se poveže z industrijskimi strokovnjaki ter vzpostavi pomembne mednarodne stike. Na dogodku je sodelovalo več kot 1.000 udeležencev, vključno z ekipami iz ZDA, Kanade in Singapurja, kar je še dodatno poudarilo mednarodni pomen tekmovanja.

Ekipi mladih strokovnjakov čestitamo za uspešno udeležbo!

Več informacij lahko najdete na uradni strani dogodka (v angleščini).

Skupinska slika slovenske ekipe z zastavio

Slovenska ekipa na Evropskem tekmovanju v kibernetski varnosti

1 / 15