Skoči do osrednje vsebine

Kordež: Težnje po zapiranju Splošne bolnišnice Trbovlje ni bilo, je ni in je ne bo

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Denis Kordež se je sestal z vodstvom Splošne bolnišnice (SB) Trbovlje in s predstavniki občin Zasavja. Na sestanku so iskali skupne rešitve za finančne težave in kadrovski primanjkljaj bolnišnice. Kordež je še enkrat poudaril, da v načrtu ministrstva ni zapiranja nobenega javnega zdravstvenega zavoda ali ukinjanja programov.

V izjavi po sestanku je državni sekretar poudaril, da je bil sestanek izjemno konstruktiven in zaključen v pozitivnem duhu. »Veseli me, da so predstavniki vodstva zatrdili, da bodo k sanaciji poslovanja bolnišnice in kadrovskih težav pristopili z najvišjo mero resnosti in s konkretnimi rešitvami.«

Na vprašanje, ali obstaja bojazen, da bi bolnišnico zaprli, je Kordež odgovoril, da »težnje po zapiranju SB Trbovlje ni bilo, je ni in je ne bo.« Na Ministrstvu za zdravje so namreč večkrat poudarili, da nikakor nimajo namena zapirati nobenega javnega zdravstvenega zavoda ali ukinjati programov, torej tudi ne zapreti SB Trbovlje ali v SB Trbovlje ukiniti programov pediatrije, ginekologije, porodništva in tako dalje. Z ukinjanjem programov bi se namreč omejila dostopnost do zdravstvenega sistema. Prav povečanje dostopnosti pa je ena izmed glavnih prioritet ministrice za zdravje in celotne vlade.

SB Trbovlje je v zgornji tretjini bolnišnic po uresničevanju programa. »Zato tukaj absolutno vidim zelo pozitivno prihodnost in mislim, da bodo zastavljeni ukrepi delovali, bolnišnica pa bo izplavala iz finančnih težav. Tudi izvedba potrjenih investicij kaže, da je bolnišnica v širšem strateškem načrtu Ministrstva za zdravje,« je še povedal Kordež.