Skoči do osrednje vsebine

Odločitve vlade s sej vladnih odborov

Na sejah vladnih odborov je vlada med drugim sprejela odgovor na sprejeti sklep Odbora Državnega zbora za infrastrukturo, okolje in prostor ob obravnavi točke Prihodnost vodne energije v Sloveniji in v veljavni Načrt razvojnih programov za obdobje 2024-2027 uvrstila projekt Širitev prostorskih kapacitet Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje.

Odgovor na sprejeti sklep Odbora Državnega zbora za infrastrukturo, okolje in prostor ob obravnavi točke Prihodnost vodne energije v Sloveniji

Na odboru za gospodarstvo je Vlada Republike Slovenije sprejela odgovor na sprejeti sklep Odbora Državnega zbora za infrastrukturo, okolje in prostor ob obravnavi točke Prihodnost vodne energije v Sloveniji in ga pošlje državnemu zboru.

Odbor Državnega zbora za infrastrukturo, okolje in prostor je na 53. nujni seji 16. maja 2024 obravnaval točko Prihodnost vodne energije v Sloveniji in sprejel naslednji sklep: Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor poziva Vlado, da pospeši postopke, ki bodo pripomogli k izgradnji HE Mokrice, in o izvedenih ukrepih poroča pristojnemu odboru Državnega zbora vsake 3 mesece, prvič 30. 9. 2024.

Vlada državnemu zboru glede navedenega sklepa odbora podaja odgovor, v katerem je pojasnjeno, da je Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo preverilo potrebo po dopolnitvi dokumentacije in pozvalo najpomembnejše oblikovalce politik s področja varstva narave in mnenjedajalce, da podajo usmeritve za dopolnitev dokumentacije za presojo vplivov na okolje (PVO) in dodatka o presoji sprejemljivosti (dodatek). Glede na sodbo upravnega sodišča v delu, ki se nanaša na razjasnitev določenih vprašanj v zvezi s pomanjkljivimi podatki, je tudi investitor pristopil k pridobivanju najnovejših podatkov, ki so na voljo.

Vir: Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo


Vlada v veljavni Načrt razvojnih programov uvrstila širitev prostorov Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje

Na seji odbora za državno ureditev in javne zadeve je Vlada Republike Slovenije v veljavni Načrt razvojnih programov za obdobje 2024-2027 uvrstila projekt Širitev prostorskih kapacitet Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. 

Namen investicije je nadomestitev površin za izvedbo praktičnega pouka na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje na lokaciji Novi dom 60, ki so bile porušene v letu 2023 zaradi posedanja starega objekta. 

Cilj investicije je gradnja prizidka na lokaciji odstranjenega objekta. V pritlični etaži se nadomesti učilnica za praktični pouk - mala delavnica s spremljajočimi prostori (sanitarijami in garderobami) - ter v nadstropju uredita dve specialni učilnici za izvajanje teoretičnega pouka. Skupaj z vhodom in navezavami na obstoječi objekt bo pridobljenih 299,90 kvadratnega metra neto koristnih površin.

Vrednost investicije znaša 940.003,90 evra z DDV. Od tega bo v letu 2024 Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje zagotovilo sredstva v višini 105.000,00 evra in v letu 2025 sredstva v višini 835.003,90 evra.

V letu 2024 je načrtovana priprava dokumentacije in pridobitev gradbenega dovoljenja, v začetku leta 2025 izvedba javnega naročila za izbiro izvajalca gradbenih obrtno-inštalacijskih del in začetek gradnje. Predviden zaključek gradnje in financiranja je konec leta 2025.

Vir: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje