Skoči do osrednje vsebine

Slovesna prisega osme redne generacije Višje policijske šole

Ob zaključku izobraževanja je pred generalnim direktorjem policije mag. Senadom Jušićem priseglo 170 študentov osme redne generacije Višje policijske šole. Slovesnosti v Tacnu se je udeležil tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Novi policisti bodo že kmalu razporejeni na območja vseh osmih policijskih uprav. Želimo jim uspešno, predvsem pa varno delo.

Dodatno je potrdila o končanem študiju danes prejelo tudi več kot 200 diplomantov izrednega študija, torej policistov, ki jim je kljub napornemu vsakdanu v zadnjih dveh letih na Policijski akademiji uspelo nadgraditi svoje znanje.

"Med študijem na Policijski akademiji ste se naučili, kaj so in kaj pomenijo policijske vrednote, kaj pomeni policijska čast in kako zelo pomembna je vaša osebna integriteta. To je tisto kar največ šteje, to je vaše poslanstvo!" je zbranim povedal minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Dejal je, da je policijski poklic lep in plemenit, a mnogokrat zelo zahteven in nevaren. "Pri svojem delu se boste srečevali z najtežjimi oblikami kriminala, prometnimi nesrečami, nasiljem v družini, nezakonitimi migracijami in še in še bi lahko našteval. A mnogokrat boste z vašim pravočasnim ukrepanjem rešili človeška življenja, preprečili kazniva dejanja in ob kršitvah vzpostavili javni red in mir. Prav zato policistkam in policistom državljanke in državljani zaupamo, saj zagotavljate visoko stopnjo varnosti naše države, Republike Slovenije. In to je namreč temeljna naloga vsakega policista in policistke!" jim je dejal minister Poklukar.

Minister je nazadnje izpostavil manko policistk in policistov, s katerim se soočamo v zadnjih letih: "Mladi ljudje so danes soočeni s številnimi možnostmi izbire poklica. Zato vodimo aktivno politiko zaposlovanja v policiji in intenzivno promoviramo poklic policista. A najboljši promotorji slovenske policije ste ravno vi, spoštovane policistke in policisti, ki boste s svojimi izkušnjami in doživetji v slovenski policiji navdušili vaše mlade prijatelje, ki še niso odločeni, kaj si v življenju želijo. Verjamem in vem, da bosta vaša profesionalnost in zadovoljstvo najboljša reklama za zaposlitev mladih v slovenski policiji. Ta je odločna, pogumna in visoko profesionalna organizacija, na katero se državljanke in državljani vedno lahko zanesemo. Slovenska policija je od ljudi in za ljudi!"

Celotno sporočilo za javnost o dogodku je objavljeno na spletni strani policije.