Skoči do osrednje vsebine

Objavljeno javno naročilo za zelene površine in drevesa v mestih in drugih naseljih

Na Portalu javnih naročil Republike Slovenije je bilo objavljeno javno naročilo Strokovne podlage za krepitev upravljanja in vzdrževanja zelenih površin in dreves v mestih in drugih naseljih. Rok za prejem ponudb je 22. oktober do 13.00.

Predmet javnega naročila je priprava predlogov in rešitev za okrepitev upravljanja in vzdrževanja zelenih površin in drevesnega fonda v mestih in drugih naseljih na podlagi poenotenih standardov in priporočil na državni ravni, kot podporo izvajanju na lokalni ravni.

Načrtovanje, vzdrževanje in upravljanje zelenih površin, vključno z drevnino sodi med naloge lokalne skupnosti. Zelene in vodne površine so del prostorskega načrtovanja zelenih sistemov naselij, medtem ko je njihovo vzdrževanje pristojna lokalna gospodarska javna služba.

Drevesa so pomemben del zelenega sistema naselij. Imajo pomembno vlogo pri blaženju podnebnih sprememb in prilagajanju nanje. Opravljajo številne pomembne funkcije, kot na primer zmanjšujejo vplive vremenskih pojavov, izboljšujejo kakovost zraka, omogočajo zadrževanje in kroženje vode, senčijo površine in dvigujejo biotsko pestrost v naseljih. Pozitivno vplivajo na javno zdravje in počutje prebivalstva ter imajo socialno, kulturno in simbolno vlogo.

Objavljeno javno naročilo.