Skoči do osrednje vsebine

Mobilnost in spletna dostopnost za invalide in starejše: Nič o invalidih brez invalidov

Komisija Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide, Geodetski inštitut Slovenije in Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije so organizirali posvet Mobilnost in spletna dostopnost za invalide in starejše - povezovanje znanj in izkušenj za vključujočo družbo.

Namen posveta je bil predstaviti celovit pogled na mobilnost invalidov in starejših v Sloveniji ter spodbuditi povezovanje različnih podatkov in storitev v enotno državno platformo za večjo mobilnost invalidov in starejših oseb s ciljem razvijanja vključujoče družbe in omogočanja boljše kvalitete življenja.

Posvet je bil namenjen tudi ozaveščanju, da mobilnost ni samoumevna, hkrati pa je predpogoj za opravljanje aktivnosti oseb z različno invalidnostjo v vsakdanjem življenju. V Sloveniji namreč živi okoli 170.000 invalidov, 21 odstotkov prebivalcev je starejših od 65 let, kar 45 odstotkov slovenskega prebivalstva pa se uvršča med ranljive skupine udeležencev v prometu. Z dolgoživostjo družbe in demografskimi spremembami pa se bodo v prihodnje te številke še povečale.

Več informacij o posvetu je na voljo na spletni strani Državnega sveta Republike Slovenije.