Skoči do osrednje vsebine

O decentralizaciji javnih storitev in povečanju njihove dostopnosti na podeželju

Državni sekretar Ministrstva za javno upravo Jure Trbič in generalna direktorica Direktorata za stvarno premoženje Maja Pogačar sta se dopoldne v prostorih Ministrstva za javno upravo sestala s predstavniki Sveta Vlade RS za mladino.
Državni sekretar in generalna direktorica se sestajata s predstavniki Sveta Vlade RS za mladino

Na podlagi sprejetih sklepov na Svetu Vlade RS za mladino so na tokratnem sestanku proučili možnosti decentralizacije javnih storitev in povečanja njihove dostopnosti v ruralnih območjih. | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Na podlagi sprejetih sklepov na Svetu Vlade RS za mladino so na tokratnem sestanku proučili možnosti decentralizacije javnih storitev in povečanja njihove dostopnosti v ruralnih območjih. Ministrstvo za javno upravo bo na pobudo sveta vlade za mladino proučilo možnosti za vzpostavitev dislociranih enot za celotno javno upravo oziroma tako imenovanih »coworking« prostorov v duhu policentričnega razvoja Slovenije.

Obenem so se na sestanku dotaknili preostalih ukrepov in njihovega napredka na področju mladih. Eden takšnih je, da ministrstva z namenom večje transparentnosti proračunskih postavk za mlade ob pripravi proračunskih dokumentov v proces oblikovanja ukrepov vključujejo predstavnike mladinskih organizacij in združenj v Svetu Vlade RS za mladino. Pogovarjali pa so se tudi o različnih načinih za spodbujanje prostovoljstva med mladimi in njihove participacije, kot tudi o prenovi plačnega sistema v javnem sektorju, katere cilj je med drugim tudi pozitivno vplivati na zaposlovanje mladih v javnem sektorju.