Skoči do osrednje vsebine

Dijaki iz Novega mesta in Krškega na obisku vlade

Na vladi smo danes sprejeli dijake iz Šolskega centra Novo mesto in dijake Šolskega centra Krško-Sevnica. Tokrat je bil gostitelj njihov sokrajan iz Leskovca pri Krškem Danijel Levičar, državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade.

Obisk smo začeli z ogledom videa o delu vlade, ki mu je sledil kratek kviz, s katerim preverimo, kako pozorno dijaki spremljajo predstavitev. Najboljši trije so za prikazano znanje prejeli manjše nagrade. V nadaljevanju jim je Danijel Levičar, ki si pogosto vzame čas za srečanje z dijaki, predstavil svoje delo. Kot državni sekretar za nacionalni jedrski program je dijakom odgovarjal tudi na dodatna vprašanja, povezana s projektom drugega bloka Jedrske elektrarne Krško.

V drugem delu obiska smo dijakom predstavili delo Protokola Republike Slovenije (Protokol) in Urada vlade za komuniciranje. Podrobneje smo jim predstavili predsedniško palačo ter novinarsko središče, kjer so lahko preizkusili različne tehnične možnosti, ki so na voljo pri izvedbi novinarskih konferenc. Postavili so se za govorniške pulte, kjer navadno stojijo člani vlade, in zaigrati novinarsko konferenco. Dijaki iz Novega mesta so si za temo novinarske konference izbrali razvoj Slovenskih železnic, dijaki iz Šolskega centra Krško-Sevnica, ki so imeli s seboj le eno dijakinjo, pa so govorili o uvedbi naborniškega služenja vojaškega roka.

Dijakom smo razdelili tudi nekaj promocijskega materiala, ki smo ga na Uradu vlade za komuniciranje pripravili v okviru projekta praznovanja 20-letnice članstva Slovenije v Evropski uniji.

Na vladnem Flickr računu je na voljo več fotografij z obiska.