Skoči do osrednje vsebine

Previdnost pri odločitvi za nakup blaga v spletnih trgovinah podjetja KK Trgovina d. o. o., Portorož

Tržni inšpektorat je v okviru opravljanja nadzora poslovanja podjetja KK Trgovina, d. o. o., Liminjanska cesta 96, 6320 Portorož, ki upravlja s spletnimi trgovinami na povezavah https://kupujem-kvalitetno.com, https://unikatna-slovenija.si in https://jerihonska-roza.si/trgovina/ ugotovil, da je omenjeno podjetje z dnem 17. 10. 2024 izbrisano iz Poslovnega registra Slovenije.
posnetek zaslona spletne strani Unikatna Slovenija
1 / 4

Od tega dne naprej se tako podjetje ne more več ukvarjati z dejavnostmi, za katere je bilo registrirano, kar pomeni, da ne more več opravljati trgovinske dejavnosti preko zgoraj navedenih spletnih trgovin.

V okviru pregleda spletne trgovine na povezavi https://kupujem-kvalitetno.com inšpektorat ugotavlja, da je na dan 24. 10. 2024 še vedno mogoče izbrati izdelke in jih vložiti v košarico. Pred dokončnim nakupom pa je potrošnik obveščen, da ni na voljo razpoložljivih načinov plačila, da pa se lahko podjetje kontaktira in dogovori o alternativah. S tem se pojavlja možnost, da se potrošnik individualno dogovori o načinu plačila in s tem možnosti nakupa.

Nakup v spletni trgovini https://unikatna-slovenija.si se lahko na dan 24. 10. 2024 spelje do konca.

Prav tako je na dan 24. 10. 2024 možen nakup tudi v spletni trgovini na povezavi: https://jerihonska-roza.si/trgovina/.

Potrošnike opozarjamo na previdnost pri odločanju za nakup v navedenih spletnih trgovin. Podjetje je namreč že pred izbrisom obravnaval Tržni inšpektorat, in sicer z vidika neizpolnitve pogodbe oziroma nedobave naročenega in plačanega blaga, kar se lahko nadaljuje tudi v prihodnje, pri čemer pa so zaradi izbrisa subjekta pristojnosti Tržnega inšpektorata omejene. Hkrati naročilo v omenjenih spletnih trgovinah pomeni podporo delu na črno, ki je prepovedano.