Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo povečuje število razpisanih štipendij študentom pedagoških programov

Na spletnem mestu Ministrstva za vzgojo in izobraževanje je objavljen razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2024/2025. Ministrstvo v okviru podpore deficitarnim poklicem štipendije razpisuje z namenom spodbujanja mladih k študiju pedagoških študijskih programov in zaposlovanja v slovenskem sistemu vzgoje in izobraževanja po končanem študiju.

Štipendije zato razpisujemo prav za področja, na katerih se potreba po dodatnih učiteljih najbolj kaže – to so področja naravoslovja, tehnike, računalništva in posebnih potreb.

Za študijsko leto 2024/2025 naj bi s strani ministrstva po prvotnem načrtu dodelili 100 štipendij, zaradi velikega zanimanja pa jih bomo dodelili 300.

Do 24. oktobra 2024 smo na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje zabeležili že 215 prijav, razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2024/2025 pa bo odprt še do 30. oktobra 2024. V lanskem študijskem letu smo v okviru štipendijskega razpisa dodelili štipendije zgolj 46 prijaviteljem, vsem, ki so pravočasno oddali prijavo na razpis in izpolnjevali razpisne pogoje.