Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob in ministrica za zdravje s predstavniki Zdravniške zbornice Slovenije

Predsednik vlade dr. Robert Golob in ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel sta se srečala s predstavniki Zdravniške zbornice Slovenije.
udeleženci sestanka sedijo za mizo

Srečanje predsednika vlade dr. Roberta Goloba in ministrice Valentine Prevolnik Rupel s predstavniki Zdravniške zbornice Slovenije | Avtor: KPV

1 / 2

Na sestanku so spregovorili o obsežnih pripombah na novelo Zakona o zdravstveni dejavnosti, ki jih je posredovala Zdravniška zbornica Slovenije. Tako predsednik vlade kot ministrica za zdravje sta se Zdravniški zbornici Slovenije zahvalila za poglobljen pregled novele zakona in njene predloge.
 
Ministrstvo za zdravje bo v noveli zakona upoštevalo nekatere pripombe Zdravniške zbornice Slovenije, kot na primer pripombe glede odgovornih nosilcev zdravstvenih dejavnosti. Med pogovorom so se udeleženci osredotočili tudi na možnosti usklajevanja prihodnjih stališč, predvsem o organizaciji in upravljanju javnih zavodov.  

»Z izmenjavo pogledov smo storili pomemben korak naprej pri zagotavljanju cilja, ki nas vse povezuje – ohranitvi močnega javnega zdravstva, ki zagotavlja vrhunsko medicinsko oskrbo in dobro dostopnost za vse prebivalce Slovenije,« je po sestanku v izjavi za medije poudarila Jasna Humar, vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno varstvo.