Skoči do osrednje vsebine

Strateški projekt EPK GO!2025 Revitalizacija Trga Evrope bo prejel evropska sredstva

Na Ministrstvu za naravne vire in prostor smo kot posredniško telo prejeli Odločitev o podpori za sofinanciranje strateškega projekta EPK GO!2025 Revitalizacija Trga Evrope. Vrednost sofinanciranja znaša 1.530.464,42 evra - od tega EU prispeva 765.232,21 evra iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, preostanek pa Republika Slovenija.

Cilj projekta je ureditev območja med Novo Gorico in Gorico, oblikovanje čezmejnega javnega prostora za vse prebivalce in obiskovalce, vzpostavitev enotnega, povezanega, jasno prepoznavnega urbanega območja, ki povezuje dve urbani entiteti z ustvarjanjem fizičnega in simbolnega prostora za spodbujanje širšega medkulturnega sodelovanja, pridobitev urejenih urbanih površin, ki bodo omogočale izvajanje programov, ki so v javnem interesu, programov EPK GO!2025, organizacijo raznih kulturnih, družabnih, izobraževalnih in drugih dogodkov.

V okviru projekta bo urejenih več kot 4000 kvadratnih metrov (㎡) površin trenutno prostih in slabo izkoriščenih (degradiranih) površin.

Odločitev je organ upravljanja Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj predstavil tudi na 3. redni seji Odbora za spremljanje Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 včeraj v Panonski vasi, v sklopu predstavitve napredka pri izvajanju operacije strateškega pomena GO!2025.

V tem letu se pričakuje izdaja odločitev o podpori za še dva projekta strateškega pomena GO!2025.