Skoči do osrednje vsebine

Stičišče znanosti in gospodarstva je priložnost za promocijo dosežkov

Janez Škrlec, ki je tudi na letošnjem Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva v Celju vodil Stičišče znanosti in gospodarstva, je ministru za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igorju Papiču predal zlato priznanje, ki ga je ministrstvo prejelo na letošnji sejemski predstavitvi.
Moška stojita pred slovensko in evropsko zastavo, minister v rokah drži priznanje. Za njima je na steni moder trak z napisanim nazivom ministrstva.

Janez Škrlec in minister Igor Papič ob predaji zlatega priznanja Mednarodnega obrtnega sejma 2024 za Stičišče znanosti in gospodarstva. | Avtor: Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije

Minister dr. Papič se je Škrlecu zahvalil za večletno prizadevno vodenje Stičišča znanosti in gospodarstva, projekta Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije. Tako so na enem mestu predstavljene vrhunske tehnologije, inovacije in izdelki z različnih področij, kot so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, informacijska tehnologija, bionika, nanotehnologija, vesoljske tehnologije in drugo. Tudi letos je bilo Stičišče deležno velikega zanimanja obiskovalk in obiskovalcev, predvsem študentk in študentov ter dijakinj in dijakov.

Stičišče znanosti in gospodarstva je priložnost za promocijo dosežkov slovenske znanosti in za intenzivnejše sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero. Na ogled pa ponuja tudi primere dobre prakse dosedanjega sodelovanja. Letos je zajemalo predstavitve novih tehnologij, novih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij ter novodobnih poklicev in sodobnih izobraževalnih programov. Usmerjeno je bilo predvsem na področje mikro-, bio- in nanotehnologij, bionike ter vesoljskih tehnologij. Svoje delo in znanstvena dognanja so predstavile poglavitne slovenske raziskovalne in izobraževalne institucije ter visokotehnološka podjetja.

Zlato priznanje Celjskega sejma je letos prejelo Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije po zaslugi inovacije bionske glave kot tehnološke platforme Janez Škrleca. Za to mu je minister dr. Papič čestital in se mu zahvalil, da je na ta način prinesel zlato priznanje Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije.