Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
  • Danes

    Premier dr. Golob intervencijo na Krasu ocenil kot izjemno hitro in učinkovito

    Predsednik vlade dr. Robert Golob se je v funkciji ministra za obrambo z državnim sekretarjem na Ministrstvu za obrambo dr. Damirjem Črnčecem, poveljnikom Civilne zaščite RS Srečkom Šestanom in generalnim direktorjem Uprave za zaščito in reševanje Leonom Behinom seznanil z razmerami ob požaru na Krasu in delovanje vseh aktiviranih enot ocenil kot izjemno hitro in učinkovito.

  • Danes

    Objavljen nov pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov

    V Uradnem listu je bil objavljen Pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov ter najdaljših dopustnih čakalnih dobah. Pravilnik, ki začne veljati s 1. avgustom 2024, predstavlja pomemben korak v organizaciji in zagotavljanju kakovostnih zdravstvenih storitev za paciente.

  • Danes

    V javni razpravi sprememba potrjene specifikacije za Štajersko prekmursko bučno olje

    Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je odprlo javno razpravo za spremembo potrjene specifikacije za Štajersko prekmursko bučno olje. Štajersko prekmursko bučno olje je že od leta 2012 zaščiteno pri Evropski komisiji zaščiteno kot zaščitena geografska označba.

  • Danes

    Javna razprava o predlogu Strategije raziskav in razvoja za obdobje 2025-2035

    Na Upravi za jedrsko varnost smo v sodelovanju z Ministrstvom za znanost, visoko šolstvo in inovacije pripravili predlog Strategije raziskav in razvoja varne uporabe jedrske energije in virov ionizirajočih sevanj za obdobje 2025-2035.

  • Danes

    Varuh človekovih pravic Svetina ministru mag. Propsu predal 29. letno poročilo za leto 2023

    Varuh človekovih pravic Peter Svetina je danes ministra za javno upravo mag. Franca Propsa seznanil z 29. letnim poročilom Varuha človekovih pravic Republike Slovenije za leto 2023. Na srečanju sta minister in Varuh razpravljala o ključnih ugotovitvah in priporočilih, ki izhajajo iz poročila.

  • Danes

    Varno elektronsko vročanje

    Varnemu elektronskemu vlaganju elektronskih vlog v varni elektronski predal sodišča so namenjene Funkcionalne in tehnične zahteve za e-vlaganje v varni elektronski predal sodišča z uporabo t. i. odložišča e-sodstvo.

  • Danes

    Obvestilo o izpadu storitev informacijske tehnologije

    Danes je prišlo do izpada delovanja storitev informacijske tehnologije (IT), med drugim tudi podjetja CrowdStrike. To je podjetje, ki nudi napredne varnostne rešitve za zaščito pred kibernetskimi grožnjami, vključno s protivirusnimi programi, zaščito končnih točk, odkrivanjem in odzivanjem na grožnje ter drugimi storitvami kibernetske varnosti. Do napake naj bi prišlo zaradi nadgradnje sistema.

  • Danes

    Domu upokojencev Vrhnika smo predali izdelke obsojenk in pripornic

    Strokovni sodelavki Zavoda za prestajanje kazni zapora Ig sta skupaj s strokovno delavko Centra za dopisno izobraževanje (CDI) Univerzum Ljubljana obiskali Dom upokojencev Vrhnika, Enota Stara Vrhnika.

  • Danes

    Kako (še zlasti) poleti poskrbimo za varnost hrane

    Sezona piknikov je v polnem razmahu, zato Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin opozarja, da je v vročih dneh še zlasti pomembno ustrezno poskrbeti za varnost živil. Pri piknikih na prostem sta higiena in pravilna priprava hrane ključnega pomena za preprečevanje bolezni, ki se lahko prenašajo s hrano.

  • Danes

    OECD Novičnik - junij 2024

    Junija 2024 je izšla druga letošnja številka Novičnika, publikacije Stalnega predstavništva pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD), kjer so predstavljeni aktualni dogodki in aktivnosti v zvezi z delom OECD.

  • Danes

    Zlata medalja za hrabrost

    V našem prazničnem letu z vami delimo zanimive predmete iz naših zbirk. Tokrat vam predstavljamo medaljo za hrabrost, ki jo je 19. julija 1789 ustanovil cesar Franc Jožef II., vojakom in podčastnikom pa se je podeljevala za izkazan pogum na bojišču.

  • Danes

    Umetniška slika Odlikovanje

    Nadaljujemo s predstavitvijo zanimivih predmetov iz naših zbirk. Slika Odlikovanje, avtorja slikarja Antona Koželja, je originalen posnetek razglednice iz devete skupine serije umetniških razglednic z naslovom Vojska v slikah, ki so jo ustvarjali največji slikarji tistega časa.

  • Danes

    Zaključen izbirni postopek prvega prijavnega roka v študijskem letu 2024/25

    Zaključen je izbirni postopek prvega prijavnega roka za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije (EU) za vpis v prvi letnik na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2024/25 javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodov. Sklepi so bili kandidatom posredovani elektronsko preko portala eVŠ.

  • Danes

    Javni poziv za sofinanciranje vključitve v Evropsko mrežo kompetenčnih centrov za polprevodnike

    Ministrstvo za digitalno preobrazbo (MDP) bo na podlagi Programa ukrepov spodbujanja podjetništva MDP v obdobju 2022–2030 in razpisa skupnega evropskega podjetja za čipe (angleško Chips Joint Undertaking - Chips JU) danes objavilo javni poziv k oddaji zaprosil za izdajo pisma o nameri sofinanciranja projekta, izbranega v okviru razpisa Chips JU za kompetenčne centre za polprevodnike.

  • Danes

    Pregled dezinformacij: Brez obžalovanja

    Ruski zunanji minister Sergej Lavrov in prokremeljski propagandisti nadaljujejo svoj mračni ples na grobovih nedolžnih in znova razkrivajo pravo, kruto naravo Putinovega režima.

  • Danes

    Dobra novica za voznike, pešce in kolesarje v Sevnici

    V soboto bo predčasno odpravljena popolna zapora mostu v Sevnici.

  • Danes

    Evropska direktiva prinaša pomembne spremembe na področju kibernetske varnosti v Sloveniji

    Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) pripravlja nov Zakon o informacijski varnosti (ZInfV-1), ki bo med drugim v slovensko zakonodajo prenesel evropsko Direktivo o ukrepih za visoko skupno raven kibernetske varnosti v Uniji, znano tudi kot direktivo NIS 2, ki je bila sprejeta decembra 2022, države članice EU pa naj bi jo v svoj pravni red prenesle do 17. oktobra 2024.

  • Danes

    Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

    Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 18. julija 2024.

  • Danes

    Danes bo izdan prvi paket odločb za podintervencijo SI02.01 - Sofinanciranje čebelarske opreme

    Javni razpis ostaja odprt do 31. julija 2024. Na voljo je še dovolj razpisanih sredstev, zato Agencija čebelarje spodbuja k oddaji vlog.

  • Danes

    V javni razpravi novela Gradbenega zakona

    Na portalu eDemokracija je objavljena novela Gradbenega zakona, s katero izboljšujemo učinkovitost postopkov in ukrepov, tudi s prenosom nekaterih rešitev iz Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev, ki je bil sprejet po avgustovskih uničujočih poplavah. Novela je v javni razpravi do 1. avgusta 2024.