Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
  • Skupna izjava: Srečanje z Društvom psihologov Slovenije s partnerji na temo “Premisli, nato stisni”

    Danes so se v prostorih ministrstva za digitalno preobrazbo (MDP) predstavniki MDP, ministrstva za vzgojo in izobraževanje, ministrstva za zdravje ter predstavniki kreativne agencije Bold.group, srečali s predstavniki Društva psihologov Slovenije, NIJZ in UP IAM Slovenskega centra za raziskovanje samomora glede komunikacijske kampanje “Premisli, nato stisni“, ki jo vodi MDP s partnerji.

  • V okviru Pospeševalnika najboljših praks Slovenija vodilna na področju digitalnih spretnosti

    V okviru programa politike digitalnega desetletja je zaživel Pospeševalnik najboljših praks, ki je strateški okvir namenjen lažji izmenjavi najboljših praks med državami članicami EU. Za vsako od ključnih področij je določena vodilna država članica, ki med drugim tudi vodi in usklajuje skupinske razprave. Sklop »Digitalne spretnosti« vodi Slovenija, s sodelovanjem Češke, Nizozemske in Finske.

  • Javno naznanilo

    Javna razgrnitev in javna obravnava prijave namernega sproščanja gensko spremenjenih organizmov v okolje »Raziskava Faza I/II UMCF-LJU s celicami T z izraženim himernim antigenskim receptorjem, usmerjenim proti CD19 pri odraslih bolnikih s ponovljeno/neodzivno CD19-pozitivno akutno limfoblastno levkemijo«.

  • Za prireditve v krajinskem parku moramo imeti bolj jasna merila in kriterije

    Na pobudo ministra za naravne vire in prostor Jožeta Novaka sta se minister in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković dogovorila glede prestavitve lokacije koncerta Magnifica in nadaljnjega urejanja Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.

  • Obvestilo o prodaji službenega vozila Mercedes Benz E 230 Avantgarde

    Veleposlaništvo Republike Slovenije v Rimu, Via Salaria 222, 00198 Rim, Italija, objavlja prodajo službenega vozila.

  • Državna sekretarka Eva Vodnik v Budimpešti na neformalnem zasedanju ministrov za zdravje

    V okviru madžarskega predsedovanja Svetu Evropske unije je 24. in 25. julija 2024 v Budimpešti potekalo neformalno zasedanje ministric in ministrov za zdravje Evropske unije. Udeležila se ga je tudi državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje Eva Vodnik.

  • Evropska obrambna agencija objavila razpis za sofinanciranje testiranja brezpilotnih sistemov

    Evropska obrambna agencija (angleško European Defence Agency – EDA) je v okviru vozlišča za inovacije na področju obrambe EU (angleško Hub for EU Defence Innovation – HEDI) objavila poziv podjetjem, da se prijavijo na razpis za testiranje avtonomnih kopenskih, zračnih ali kombiniranih sistemov na vojaškem terenu. Skupna vrednost razpisa, ki se izteče 20. septembra letos, je 2,9 milijona evrov.

  • Razlike med vrstami ustekleničenih vod: vodič za potrošnike

    Embalirane vode, ki jih najdemo na trgovskih policah v Sloveniji, se delijo na naravne mineralne vode, izvirske vode in namizne vode. Vsaka izmed teh vrst ima svoje specifične lastnosti glede kakovosti in sestave. Kakšne so razlike med njimi in na kaj morajo biti potrošniki pozorni pri izbiri ustekleničene vode?

  • Trg dela v letu 2023

    Vlada Republike Slovenije se je seznanila z Letnim poročilom o izvajanju ukrepov države na trgu dela za leto 2023.

  • Vlada je ustanovila krovno posvetovalno telo za usklajevanje digitalne preobrazbe

    Temeljne naloge Sveta vlade za digitalno preobrazbo so pregled nad ključnimi usmeritvami in uresničevanjem ciljev digitalne preobrazbe, predlaganje izboljšav, usmerjanje aktivnosti in koordinacija razvojnih politik in ukrepov. Najmanj enkrat letno bo Svet poročal vladi, vodila pa ga bo ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh.

  • Institut "Jožef Stefan" pridobil prestižni projekt MSCA COFUND 2024 - SQUASH

    Evropska komisija je objavila rezultate razpisa MSCA COFUND 2023, na katerem je bilo izbranih 12 doktorskih in 15 podoktorskih projektov, skupne vrednosti 96,2 milijona evrov.

  • Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

    Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 24. julij 2024.

  • Dnevni red 114. redne seje Vlade Republike Slovenije

  • Odziv na poročilo Evropske komisije o vladavini prava za leto 2024

    Peto letno poročilo Evropske komisije o vladavini prava v EU in njenih državah članicah za leto 2024 izkazuje napredek Slovenije na praktično vseh področjih in pri uresničevanju lanskih priporočil. Slovenija ostaja zavezana spoštovanju skupnih temeljnih vrednot Unije, še zlasti vladavine prava, zato bo dejavno nadaljevala s prizadevanji za njeno nadaljnjo krepitev.

  • Napredek Slovenije glede priporočil iz Poročila Evropske komisije o vladavini prava

    Evropska komisija je danes objavila peto letno poročilo Evropske komisije o vladavini prava v državah članicah Evropske unije za leto 2024, ki kaže na to, da je Slovenija napredovala na skoraj vseh področjih.

  • 114. redna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada je na današnji seji sprejela izhodišča za pripravo predloga zakona o priznavanju poklicnih kvalifikacij v zdravstvu, s katerim želimo poenostaviti in pospešiti postopke zaposlovanja tujih zdravstvenih delavcev. Na dnevnem redu je bila tudi točka »predlog kandidature za člana Evropske komisije«, vendar je bila točka med samo sejo odložena.

  • Jutri začne veljati Zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah

    Zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah (ZUOPUE), ki so ga na izredni seji Državnega zbora Republike v prvi polovici julija 2024 potrdili poslanci Državnega zbora, je bil objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati jutri.

  • Sprejeta izhodišča zakonov, ki bosta olajšala zaposlovanje tujih zdravnikov in naslovila absentizem

    Vlada je na današnji seji sprejela izhodišča za pripravo dveh zakonov – Zakona o priznavanju poklicnih kvalifikacij v zdravstvu in Zakona o inštitutu za medicinsko in drugo izvedenstvo na področju socialne varnosti. Prvi poenostavlja in pospešuje postopke zaposlovanja tujih zdravstvenih delavcev, drugi pa naslavlja naraščajoči absentizem in v ospredje postavlja ohranjanje delazmožnosti.

  • Slovenija je postala članica Koalicije za svobodo na internetu

    Slovenija se je 18. julija 2024 pridružila Koaliciji za svobodo na internetu (FOC). Članstvo predstavlja pomemben mejnik na poti Slovenije pri zavzemanju za človekove pravice in temeljne svoboščine, razglašene v Splošni deklaraciji človekovih pravic, tudi na spletu. Pridružitev koaliciji FOC potrjuje našo zavezanost k spodbujanju in varstvu digitalnih pravic in svoboščin.

  • Slovenija se s proizvodnjo električnega Twinga pozicionira kot proizvajalka električnih vozil

    Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob je v družbi ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana skupaj s predstavniki Renaulta in Revoza podpisal memorandum o soglasju za razvoj in proizvodnjo električnih vozil Renault Twingo E-Tech v Novem mestu, s katerim se določa možna podpora države pri razvoju in proizvodnji novega električnega mestnega avtomobila v tovarni Revoz.