Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
  • Danes

    Komuniciranje znanosti v Sloveniji

    Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije je pripravilo prvi pregled področja, in sicer v obliki analize stanja in priporočili za izboljšave na področju komuniciranja znanosti v Sloveniji. Pri nastanku dokumenta so sodelovali predstavniki Javne agencije za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije, ter zunanja strokovnjaka dr. Zarja Muršič in dr. Sašo Dolenc.

  • Danes

    Sofinanciranje projektov LIFE na področju narave in biotske raznovrstnosti

    Ministrstvo za naravne vire in prostor (MNVP) je v Uradnem listu objavilo Javni poziv za sofinanciranje projektov s programskega področja LIFE (program za okolje in podnebne ukrepe), podprograma Narava in biotska raznovrstnost, za leto 2024. Rok za oddajo vloge za sofinanciranje na MNVP je do vključno 3. septembra 2024.

  • Danes

    Preklic Javnega razpisa za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost

    Javna agencija SPIRIT Slovenija zaradi spremenjenih posebnih pogojev preklicuje Javni razpis za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji 2024, objavljen v Uradnem listu RS št 44/2024 dne 31. maja 2024. Nov javni razpis bo objavljen v kratkem. Takrat bodo prijavitelji tudi eksplicitno seznanjeni s spremembami v zvezi s preklicanim javnim razpisom.

  • Danes

    Nadomestne volitve župana v Občini Kočevje

    Skladno s 23. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji objavljamo število volilnih upravičencev v Občini Kočevje, ki je razpisala nadomestne volitve za župana.

  • Danes

    Evropska sredstva za projekt razvoja metod strojnega učenja in umetne inteligence

    Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt Machine Learning for Science and Humanities – SMASH. Evropski sklad za regionalni razvoj bo za projekt prispeval 2,1 milijona evrov evropskih sredstev.

  • Danes

    Podpisana pogodba o izkazu tržnega interesa za gradnjo širokopasovnih omrežij z RUNE Enia d.o.o.

    Ministrstvo za digitalno preobrazbo je podpisalo pogodbi o izvedbi tržnega interesa operaterjev za gradnjo visokozmogljivih omrežij oziroma nadgradnjo ali razširitev obstoječih omrežij s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s k uporabniku na celotnem območju Republike Slovenije v naslednjih treh letih z operaterjem RUNE Enia d.o.o.

  • Danes

    V veljavi nova obrazca za dodelitev spodbude za investicije in vloge za strateško investicijo

    V veljavo sta stopila nova, spremenjena obrazca vloge za dodelitev spodbude za investicije, ki bistveno prispevajo k razvoju slovenskega gospodarstva, in obrazec vloge za strateško investicijo. Oba sledita nedavnim spremembam Zakona o spodbujanju investicij, ki je bil usklajen z evropskimi pravili o državnih pomočeh.

  • Danes

    Izjava ministra Luke Mesca glede opozoril sindikata Pošte Slovenija

    Objavljamo odziv ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesca na opozorila sindikata Pošte Slovenije glede dela na vročini.

  • Danes

    Pregled dezinformacij: Iskreno miroljubno nameščanje raket

    Minil je še en teden, ko bi v Kremlju radi imeli tako maslo kot topove. Za Rusijo ni protislovja med rožljanjem z jedrskim orožjem, pozivanjem k popolnemu izbrisu Ukrajine in med uporabo diplomatske mreže za prikazovanje zaskrbljenosti glede mirne rešitve vojne pred svetovnim občinstvom.

  • Danes

    12 mesecev po poplavah v številkah

    Dvanajst mesecev po uničujoči ujmi smo naredili pregled škode in zbrali številke, ki ponazarjajo, kaj je vlada že naredila za popoplavno obnovo. Celovita obnova bo dolgotrajna, vključuje pa ukrepe za sanacijo kot tudi nadgradnjo infrastrukture ter oblike nadaljnje pomoči prizadetim.

  • Danes

    Sprememba poslovanja krajevnih uradov UE Lendava

    Zaradi koriščenja letnih dopustov bodo krajevni uradi v avgustu 2024 poslovali po spremenjenem razporedu oz. bodo začasno zaprti.

  • Danes

    Zbiramo mnenja in predloge k poročilu o izvajanju Konvencije o pravicah invalidov

    Odbor za pravice invalidov je Slovenijo pozval k predložitvi poročila o izvajanju Konvencije o pravicah invalidov.

  • Danes

    Ob obletnici uničujočih poplav

    V nedeljo, 4. avgusta, bo minilo eno leto od katastrofalnih poplav, najhujše naravne nesreče v zgodovini samostojne Slovenije, ki je prizadela večji del države. Na Ministrstvu za solidarno prihodnost smo v okviru popoplavne pomoči uspešno naslovili akutno bivanjsko krizo ljudi, ki so v poplavah izgubili svoje domove oziroma so se morali iz njih izseliti, ker niso bili primerni za varno bivanje.

  • Danes

    GOVSI Podkast: Dobro zastavljen sistem zaščite in reševanja ključen za uspešno intervencijo

    Te dni mineva eno leto od katastrofalnih poplav, ki so avgusta lani prizadele velik del Slovenije. Država se je hitro odzvala na dogodek izrednih razsežnosti, uspešno izpeljala intervencijo in kasneje tudi sprejela številne ukrepe za odpravljanje posledic poplav. Eden ključnih ljudi, ki so v tistih dneh vodili intervencijo in reševali življenja ljudi, je poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan.

  • Danes

    Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

    Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 1. avgusta 2024.

  • Danes

    Evropska sredstva za nadgradnjo železniške proge na odseku državna meja-Dobova-Sevnica

    Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt Nadgradnje železniške proge državna proga (d. m.)-Dobova-Zidani Most - 1. faza: odsek d. m.-Dobova-Sevnica: etapa 1 (območje Krško). Za projekt v vrednosti 43,2 milijona evrov bo Kohezijski sklad namenil 22,8 milijona evrov evropskih sredstev.

  • Danes Video

    Poplave 2023: Po letu dni

    »Arso je dogodek napovedal že nekaj dni prej in seveda smo ga pričakovali, a nihče ni računal na tako hude posledice,« pove poveljnik Civilne zaščite (CZ) Srečko Šestan v najnovejši epizodi vladnega podkasta GOVSI, posvečeni prvi obletnici katastrofalnih poplav, ki so prizadele kar dve tretjini ozemlja Slovenije.

  • Izjava državnega sekretarja za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost Vojka Volka

    »V eni od najobsežnejših in najzahtevnejših operacij izmenjave obsojencev med zahodnimi zavezniki in Rusko federacijo po koncu hladne vojne je bila Slovenija vključena z dvema ruskima državljanoma. Z združenimi močmi in dejavnostmi zavezništva smo oba obsojena državljana Ruske federacije prijeli in s skupnimi napori tudi dosegli in izvedli današnjo izmenjavo.

  • Slovenija še dodatno razpršila dobavne poti zemeljskega plina

    Danes je Geoplin, največji slovenski veletrgovec s plinom, na podlagi nedavno podpisanega memoranduma o sodelovanju v Bakuju v okviru obiska ministra za okolje, podnebje in energijo Bojana Kumra, sklenil prvi posel za dobavo plina iz Azerbajdžana, z naftno družbo SOCAR.

  • Služba za obnovo prejela zadnja strokovna mnenja za objekte iz seznama, ki bodo odstranjeni

    Državna tehnična pisarna (DTP) je Službi za obnovo po poplavah in plazovih včeraj posredovala zadnja strokovna mnenja za objekte iz evidentiranega seznama, ki je bil objavljen 8. januarja 2024. Na seznamu je bilo 343 objektov. To pomeni, da so bili vsi objekti, ki so bili objavljeni na seznamu, strokovno pregledani in ima vladna služba zanje ustrezno strokovno podlago za nadaljnje aktivnosti.