Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
  • Danes

    Nov program pripravništva za poklic bolničar – negovalec

    Ministrstvo za zdravje je začelo s pilotno vzpostavitvijo novega programa pripravništva za poklic bolničar – negovalec. Sestavljeno je iz dvomesečnega teoretičnega dela in štirimesečnega praktičnega dela ter bo veljal poleg že sprejetega programa pripravništva bolničar – negovalec (obstoječi velja za kandidate, ki so opravili srednješolsko izobraževanje za poklic bolničar – negovalec).

  • Danes

    Ministrica Čalušić z albansko ministrico podpisala memorandum o krepitvi sodelovanja med državama

    Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić je z ministrico za kmetijstvo in razvoj podeželja Albanije Anilo Denaj podpisala memorandum o soglasju med ministrstvoma na področju kmetijstva. Podpis memoranduma je potekal ob robu ministrskega posveta v Mariboru, ki je posvečen temi ekološkega kmetovanja in trajnostne kmetijske pridelave v regiji.

  • Danes

    Nova merila za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v srednješolske programe

    V Uradnem listu Republike Slovenije je bila 9. avgusta 2024 objavljena Odredba o merilih za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v programe srednjega poklicnega, srednjega strokovnega izobraževanja in gimnazij, ki se začne uporabljati 1. septembra 2024 in se bo upoštevala pri vpisu in izvedbi prijavno – vpisnega postopka kandidatov v srednješolske programe v šolsko leto 2025/2026.

  • Danes

    DJNovice avgust 2024

    V avgustovskih DJNovicah več o izpolnjevanju točke C.2.7 Strateško načrtovanje v nekaterih obrazcih na portalu javnih naročil in začetku izvajanja projekta »Dvig profesionalizacije javnega naročanja«.

  • Danes

    Pregled dezinformacij: Vprašanje Kurska

    Prejšnji teden smo si ogledali strateška sporočila o ukrajinski operaciji za vzpostavitev tamponskega območja v Kurski oblasti in učinek načenjanja mita ruske mogočnosti in nepremagljivosti. V času pisanja prispevka tega tedna Ukrajina trdi, da nadzoruje 1250 kvadratnih kilometrov ozemlja v Rusiji.

  • Danes

    Prodaja subvencioniranih vozovnic za dijake, študente za novo šolsko/študijsko leto

    Prodaja subvencioniranih vozovnic za šolsko leto 2024/25 se je za dijake začela 21. avgusta. Študenti bodo lahko subvencionirane vozovnice za novo študijsko leto kupili od 21. septembra dalje. Vozovnice lahko dijaki in študentje pridobijo na stacionarnih prodajnih mestih prevoznikov ali na portalu eUprava.

  • Danes

    Vlada sprejela predlog zakona za obravnavo terorističnih vsebin na spletu

    Vlada Republike Slovenije je včeraj sprejela predlog Zakona o izvajanju Uredbe (EU) o obravnavanju razširjanja terorističnih spletnih vsebin. Ta zakon bo zagotovil pravni okvir za izvajanje Uredbe (EU) 2021/784, ki jo je Evropski parlament sprejel 29. aprila 2021. Cilj uredbe je preprečiti zlorabo spletnih storitev za teroristične namene ter okrepiti javno varnost v Evropski uniji.

  • Danes

    Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje

    Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 22. avgusta 2024.

  • Danes

    Začetek spremljevalnih del za arheološka izkopavanja na zemljišču NUK II

    Na zemljišču, kjer bo zrasel NUK II, se bodo začela spremljevalna dela za arheološka izkopavanja. V kratkem se bo začela tudi priprava vrtin za toplotne črpalke. Arheološka izkopavanja in pripravljalna dela za začetek gradnje NUK II bodo predvidoma končana v prvih mesecih leta 2025, sledil bo javni razpis za izbiro izvajalca gradbenih del. Gradbeno dovoljenje za NUK II je že pravnomočno.

  • Danes

    Sprejet Akcijski načrt za izvajanje Programa za otroke za obdobje 2023-2025

    Vlada je sprejela Akcijski načrt za izvajanje Programa za otroke 2020-2025 za obdobje 2023-2025. Akcijski načrt vsebuje štiri prednostna področja (enake možnosti za vse otroke, sodelovanje vseh otrok, življenje brez nasilja in varnost otrok v digitalnem okolju in do otrok prijazni postopki) in definira aktivnosti za povečanje kakovosti življenja otrok.

  • Ministrstvo za obrambo podprlo tabor preživetja v naravi v občini Renče-Vogrsko

    Civilna zaščita Renče-Vogrsko ob podpori tamkajšnje občine na gozdnatem področju v občini letos organizira že enajsti Tabor preživetja v naravi za mladostnike. Štiridnevni tabor, na katerem se osnovnošolci predmetne stopnje učijo preživetja v naravi, orientacije, samovarovanja ter iskanja in reševanja ljudi v naravi, podpira tudi Ministrstvo za obrambo.

  • Minister v Ribnici in Kočevju: Policija skrbi za varnost

    Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je z namestnikom generalnega direktorja policije Igorjem Ciperletom obiskal Ribnico in Kočevje. Glavna tema pogovorov sta bili varnostna situacija v teh občinah in romska tematika. Minister je zagotovil, da bo policija poskrbela za še večjo varnost.

  • Premier dr. Golob: Prenova učnih načrtov prinaša nova znanja za nove čase

    Predsednik vlade dr. Robert Golob se je udeležil 10. konference ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov v Sloveniji, kjer je zbrane nagovoril.

  • Sprememba poslovanja krajevnega urada Puconci

    Krajevni urad Puconci bo v petek, 23. avgusta 2024, zaprt.

  • Rezultati javnega razpisa za vzpostavitev sistema javnega obveščanja in alarmiranja

    Znani so rezultati javnega razpisa za financiranje vzpostavitve, vzdrževanja in upravljanja sistema javnega obveščanja in alarmiranja s posredovanjem opozorilnih obvestil (JR PWAS).

  • Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport letos ponovno na sejmu Agra

    Gospodarsko ministrstvo se bo letos skupaj z izvajalskimi institucijami in partnerji ponovno predstavilo na kmetijsko-živilskem sejmu Agra, najpomembnejši tovrstni prireditvi v Sloveniji. Na skupnem razstavnem prostoru bodo obiskovalci lahko prejeli koristne informacije tako od ministrstva kot javne agencije SPIRIT Slovenija, Slovenske turistične organizacije in Slovenskega podjetniškega sklada.

  • Razpis za prosto delovno mesto na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Zagrebu

    Veleposlaništvo Republike Slovenije v Zagrebu razpisuje prosto delovno mesto administrativno-tehničnega sodelavca.

  • Dnevni red 116. redne seje Vlade Republike Slovenije

  • 116. redna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev, sprejetega po lanskih poplavah. Z novelo naslavlja izzive, ki so se v praksi pokazali pri izvajanju zakona, in zagotavlja učinkovitejšo obnovo. Rešitve med drugim vključujejo prilagoditve poroštvene sheme za prebivalstvo in spremembe postopkov glede prostorskega načrtovanja.

  • Minister Felda na 10. konferenci ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih javnih zavodov

    Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda je na konferenci ravnateljic in ravnateljev na Brdu pri Kranju predstavil aktualne in prihajajoče aktivnosti ministrstva.