Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
  • Danes

    Popolna zapora ceste G2-108 Litija–Zagorje - galerija Šklendrovec

    Zaradi izvedbe dodatnih ukrepov pred padajočim kamenjem, kot posledica letošnje ujme v mesecu juliju, bo v sklopu izgradnje galerije Šklendrovec, potekala postavitev dodatnih lovilnih mrež, ki bodo dodatno varovale cesto in gradbišče pred padajočim kamenjem.

  • Danes

    Obvezne usmeritve ministra

    Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je izdal usmeritve in obvezna navodila za odpravo pomanjkljivosti nad izvajanjem policijskih nalog in pooblastil v Centru za varovanje in zaščito.

  • Danes

    Dnevni red 106. seje Komisije za administrativne zadeve in imenovanja

  • Danes

    Glavna inšpektorica za delo z veleposlanico Indije o zaposlovanju indijskih državljanov v Sloveniji

    Glavna inšpektorica za delo Katja Čoh-Kragolnik je v četrtek, 26. septembra, na sedežu Inšpektorata za delo (IRSD) sprejela veleposlanico Indije, njeno ekscelenco Namrato S. Kumar. V pogovoru sta se osredotočili na problematiko zaposlovanja indijskih državljanov v Sloveniji.

  • Danes

    Minister na Mednarodni konferenci Tourism 365 o vplivu geostrateških sprememb na turistične tokove

    Minister Matjaž Han se je udeležil ministrskega foruma v okviru Mednarodne turistične konference Tourism 365. Ob robu dogodka se je minister Han srečal z ministrom za turizem in šport Republike Hrvaške Tončijem Glavino in državno sekretarko za turizem na Zveznem ministrstvu za delo in gospodarske zadeve Republike Avstrije mag. Susanne Kraus-Winkler.

  • Danes

    Vinogradniki morajo prijaviti letni pridelek

    Pridelovalci, ki ste vpisani v register pridelovalcev grozdja in vina in obdelujete najmanj 0,1 ha vinogradov, ali pridelek tržite, morate, v skladu s 13. členom Pravilnika o registru pridelovalcev grozdja in vina, najkasneje do 20. novembra 2024 prijaviti celoten pridelek grozdja, mošta, vina in drugih proizvodov, vključno s pridelkom, namenjenim za lastno uporabo.

  • Danes

    Obvestilo vinogradnikom glede finančnega nadomestila zaradi zlate trsne rumenice za leto 2024

    Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) opozarja, naj vinogradniki, ki sumijo na pojav zlate trsne rumenice v vinogradih na okuženih območjih, čimprej oddajo prijavo fitosanitarnim preglednikom za pregled vinogradov. Opravljen pregled je pogoj za uveljavljanje finančnega nadomestila.

  • Danes

    Prva seja upravnega odbora Prešernovega sklada v novi sestavi

    Včeraj je imel svojo prvo sejo upravni odbor Prešernovega sklada (UOPS) v novi sestavi.

  • Danes

    Mesec prostora 2024: Podnebje se spreminja, načrtujmo prihodnost, ukrepajmo zdaj

    Z oktobrom se v Sloveniji pod okriljem Ministrstva za naravne vire in prostor tradicionalno začenja Mesec prostora. Letos s sloganom »Podnebje se spreminja, načrtujmo prihodnost, ukrepajmo zdaj« želimo opozoriti na nujnost prilagajanja naselij na podnebne spremembe in izpostaviti ključno vlogo prostorskega in urbanističnega načrtovanja, projektiranja, arhitekture ter gradbeništva pri tem.

  • Danes

    Slovenija uspešno zaključila prvo predsedovanje Varnostnemu svetu OZN

    V mesecu septembru je Slovenija v obdobju aktualnega nestalnega članstva 2024-2025 prvič predsedovala Varnostnemu svetu Združenih narodov. Predsedovanje v septembru pomeni dodatni organizacijski izziv, saj v tem času poteka tudi t.i. visoki teden, čas splošne razprave Generalne skupščine OZN.

  • Danes

    Deseta seja delovne skupine za lokalno samoupravo

    Danes so se na Ministrstvu za javno upravo na 10. seji sestali članice in člani delovne skupine za lokalno samoupravo. Omenjeno delovno skupino sta ustanovila ministra za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek ter minister za javno upravo mag. Franc Props, ki je tokratno srečanje tudi vodil.

  • Danes

    Ministrstvo za zdravje nadaljuje dialog o pripombah na osnutek zakona o psihoterapiji

    Na Ministrstvu za zdravje nadaljujemo srečanja z deležniki, ki so med javno razpravo podali pripombe in predloge na osnutek Zakona o psihoterapevtski in klinično psihoterapevtski dejavnosti.

  • Danes

    Sprejeta Uredba o izvajanju Uredbe (EU) o baterijah in odpadnih baterijah

    Z uredbo se bo izvajala evropska Uredba 2023/1542/EU, ki predstavlja uskladitev z okoljskimi cilji in pobudami EU za evropski zeleni dogovor in krožno gospodarstvo. Uredba določa obveznosti izdelovalca, proizvajalca, uvoznika in distributerja baterij in izdelkov, ki vsebujejo baterije. Določa zahteve za skladnost, pristojne organe za izvajanje in nadzor ter kazni za neupoštevanje.

  • Danes

    Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje

    Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 30. septembra 2024.

  • Danes

    Slovenija na mednarodnem parketu s številnimi aktivnostmi glede človekovih pravic starejših

    Na današnji dan vsako leto obeležujemo mednarodni dan starejših. Tema letošnjega dneva je ''Dostojno staranje: Pomen krepitve sistemov oskrbe in podpore za starejše po vsem svetu''

  • Danes

    Popolna zapora ceste Pri cerkvi Struge–Smuka

    Zaradi obnove državne ceste R3-648 odsek 3601 Pri cerkvi Struge–Smuka, od km 5,600 do km 8,000 (od naselja Žvirče do naselja Prevole) bo vzpostavljena popolna zapora ceste.

  • Danes

    Popolna in delna zapora ceste Šentjakob–Ribče

    Zaradi reciklaže in asfaltiranja vozišča ceste G2-108, odsek 1181 Šentjakob–Ribče, od km 0,570 do km 2,260 je predvidena vzpostavitev delne in popolne zapore ceste.

  • Danes

    Predlog sprememb Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo v javni obravnavi

    Ministrstvo za kulturo je v javno obravnavo poslalo predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo (ZUJIK - I). ZUJIK je krovni zakon v kulturi, predlagana sprememba pa je najobsežnejša v dvajsetih letih. Rok za oddajo komentarjev in pripomb je do vključno 3. novembra 2024.

  • Danes

    Poslanica ob začetku študijskega leta 2024/2025

    Minister za vzgojo in izobraževanje v odstopu, dr. Darjo Felda, s poslanico ob pričetku študijskega leta za študente višjega strokovnega izobraževanja.

  • Danes

    Arhivska zapuščina Karla Smolleja

    Pred kratkim smo v Arhiv RS prevzeli pisno zapuščino Karla Smolleja. Predstavljamo nekaj zanimivih dokumentov, npr. volilni listek, s katerim je Smolle dokazoval, da kot zvezni poslanec na volitvah predsednika Republike Avstrije leta 1986 ni volil Kurta Waldheima. Ali pa anonimno pismo, ki priča, da je bila protislovenska klima na avstrijskem Koroškem še 15 let nazaj lahko precej strupena.