Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
  • Danes

    Predsednica republike na Diplomatski akademiji: Slovenija je mednarodno spoštovan partner

    Novo izobraževalno leto na Diplomatski akademiji Ministrstva za zunanje in evropske zadeve je danes otvorila predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc s slavnostnim predavanjem z naslovom "Teme in dileme slovenske zunanje politike."

  • Danes

    Moteno delovanje storitev Urada za intelektualno lastnino

    Obveščamo vas, da bo zaradi načrtovane migracije podatkov in posodobitve sistemov prišlo do motenj v delovanju naših storitev od četrtka, 17. oktobra 2024, do nedelje, 27. oktobra 2024.

  • Danes

    Mednarodni dan slovarjev in 10 let portala Fran.si

    Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se je ob mednarodnem dnevu slovarjev udeležila slovesnosti ob 10. obletnici delovanja odprtega jezikovnega portala Fran.si. Ob tej priložnosti je v Atriju ZRC v Ljubljani podelila tudi štipendije Škrabčeve ustanove, s katerimi spodbujajo mlade pri znanstvenem raziskovanju slovenskega jezika.

  • Danes

    Poročilo Sveta Evrope o oceni pravosodnih sistemov v evropskih državah

    Komisija Sveta Evrope za učinkovitost pravosodja (angleško: Council of Europe European Commission for the efficiency of justice - CEPEJ) je pripravila že deseto letno poročilo, s katerim ugotavlja glavne trende v pravosodnih sistemih 44-ih evropskih držav, (izjemi sta Lihtenštajn in San Marino) in dveh držav opazovalk (Izrael in Maroko).

  • Danes

    Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Vinko Logaj o trajnostnem razvoju šolskega prostora

    Na Bledu se je pričela odvijati prva Nacionalna konferenca o vzgoji in izobraževanju za trajnostni razvoj VITRAŽ, več kot 200 zbranih strokovnih delavcev in ravnateljev vrtcev in šol ter izobraževalcev odraslih in predstavnikov nevladnih organizacij pa je uvodoma nagovoril tudi novi minister za vzgojo in izobraževanje, dr. Vinko Logaj.

  • Danes

    30 let slovensko-francoskega programa PHC Proteus

    Slovenija in Francija obeležujeta 30 let skupnega Programa Huberta Curiena – Proteus (PHC Proteus), ki je namenjen znanstvenemu sodelovanju med državama. Francija je bila med prvimi državami, ki nam je ob osamosvojitvi Slovenije ponudila sodelovanje na področju znanosti in tehnologije.

  • Danes

    Za sofinanciranje tehnične opreme posrednikom pri razdeljevanju hrane namenjenih 70 tisoč evrov

    Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je zaključilo javni razpis za sofinanciranje tehnične opreme posrednikom pri razdeljevanju donirane hrane. Za izvedbo javnega razpisa je namenjenih 70 tisoč evrov.

  • Danes

    Popolna zapora ceste Poljčane–Majšperk

    Zaradi obnove državne ceste R3-688 odsek, 1233 Poljčane–Majšperk, od km 5,070 do km 7,620 (skozi naselje Globoko in Stranske Makole) bo vzpostavljena popolna zapora ceste.

  • Danes

    Objavljeno javno naročilo za zelene površine in drevesa v mestih in drugih naseljih

    Na Portalu javnih naročil Republike Slovenije je bilo objavljeno javno naročilo Strokovne podlage za krepitev upravljanja in vzdrževanja zelenih površin in dreves v mestih in drugih naseljih. Rok za prejem ponudb je 22. oktober do 13.00.

  • Danes Video

    »V času podnebnih sprememb ne bo šlo brez okrepljenega sodelovanja med državami«

    »Naše vode, naša prihodnost: čezmejno vodno sodelovanje za krepitev podnebne odpornosti« je slogan desetega zasedanja pogodbenic Vodne konvencije, ki ga Slovenija gosti prihodnji teden, med 23. in 25. oktobrom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, in s tem prevzema tudi predsedovanje biroju konvencije za prihodnja tri leta.

  • Danes

    Ministrica Andreja Katič nagovorila regionalno konferenco v Podgorici »Samo JA pomeni JA«

    Ministrica za pravosodje Andreja Katič je preko videopovezave nagovorila regionalno konferenco v Podgorici o modelu »samo ja pomeni ja«.

  • Danes

    Dopolnitev informacije o popolni zapori Vršiške ceste

    Trenutno je vzpostavljena popolna zapora Vršiške ceste, in sicer vsak delovni dan med 15. oktobrom in 8. novembrom, od ponedeljka do petka, med 7.30 in 17. uro.

  • Danes

    Srečanje ministra z županom Občine Dobrepolje

    Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je sestal z županom Občine Dobrepolje Janezom Pavlinom.

  • Danes

    Ministrica za zdravje in minister, pristojen za znanost, za podporo razvoja zdravila za CTNNB1

    Na Ministrstvu za zdravje je danes potekal sestanek na temo razvoja genetskega zdravila za sindrom CTNNB1. Na njem sta ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel in minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič prisluhnila Špeli Mirošević, ki je zelo aktivna pri razvoju omenjenega zdravila in je mati otroka s sindromom CTNNB1.

  • Danes

    Vojaški muzej Slovenske vojske odprl priložnostno razstavo 75. obletnica Ženevskih konvencij

    Danes je na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije potekalo odprtje priložnostne razstave z naslovom 75. obletnica Ženevskih konvencij. Zbrane sta nagovorila državni sekretar Ministrstva za obrambo dr. Damir Črnčec ter generalni direktor Direktorata za vojne veterane in vojaško dediščino mag. Matjaž Ravbar. Avtor razstave je kustos Vojaškega muzeja Slovenske vojske mag. Mladen Horvat.

  • Danes

    Dan odprtih vrat za srednje šole 2024

    Urad Republike Slovenije za meroslovje je ponovno odprl svoja vrata dijakom in profesorjem srednjih šol. V okviru tako imenovanih dnevov odprtih vrat so prostore urada in laboratorijev obiskali dijaki iz različnih koncev Slovenije.

  • Danes

    Minister Han na delovnem obisku Milana o prihodnosti vesoljske in avtomobilske industrije

    V sklopu delovnega obiska Milana se je minister udeležil Mednarodnega astronavtskega kongresa, ki se ga Slovenija udeležuje prvič z več slovenskimi podjetji iz sektorja vesoljske industrije. Minister se je v sklopu obiska srečal z namestnikom italijanskega ministra za podjetništvo in s predsednikom dežele Lombardija, kjer je bila tema pogovorov predvsem prihodnost evropske industrije.

  • Danes

    Vsakemu enajstemu Zemljanu je odvzeta pravica do hrane

    Letošnji svetovni dan hrane - 16. oktober - je posvečen hrani kot človekovi pravici. Slovenija je prehransko varnost izbrala za osrednjo temo 12. slovenskih razvojnih dnevov, ki potekajo od 15. do 22. oktobra.

  • Danes

    Sodelovanje za zmanjševanje gospodarskih in ekonomskih razlik v Evropi

    V Ljubljani je potekal zaključni dogodek programov Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora za obdobje 2014-2021 v Sloveniji. V tem obdobju je bilo v okviru obeh finančnih mehanizmov Sloveniji dodeljenih skupaj 37,7 milijona evrov.

  • Danes

    Pravica do odklopa - podrobnejša pojasnila in smernice

    Biti vedno dosegljiv (angl. digitally yours) je postala realnost mnogih delovnih mest, pri čemer pričakovanje po nenehni dostopnosti ustvarja pritisk na zaposlene in predstavlja tveganje za varnost ter zdravje zaposlenih.
    Slovenija je ena izmed prvih držav, ki je lani novembra uzakonila pravico do odklopa s sprejemom novele Zakona o delovnih razmerjih (novela ZDR-1D).