Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
  • Danes

    Sredi domovine: Mirko Malle

    Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je danes na uradu gostil oktobrski večer z zamejskimi ustvarjalci Sredi domovine. Po sledeh svojega ustvarjalnega delovanja na številnih področjih nas je popeljal vsestranski umetnik - slikar, performer, ilustrator in karikaturist, Koroški Slovenec Mirko Malle.

  • Danes

    Premier dr. Golob: "Na migracije je treba gledati celostno, po principu enotnosti in solidarnosti"

    Predsednik vlade dr. Robert Golob se drugi dan uradnega obiska v Bruslju udeležuje zasedanja Evropskega sveta. Na dnevnem redu tokratnega vrha so vojna agresija Rusije v Ukrajini in nadaljnja celovita podpora Ukrajini, kritično stopnjevanje razmer na Bližnjem vzhodu, pregled izvajanja celovitega pristopa k migracijam, konkurenčnost evropskega trga in specifična zunanjepolitična vprašanja.

  • Danes

    Minister Maljevac končal dvodnevni uradni obisk v Nemčiji

    Minister Simon Maljevac si je drugi dan uradnega obiska Nemčije v Berlinu ogledal stanovanjski projekt »Urbano novo življenje – novo življenje na Briesestrasse«, se srečal s poslancem Bundestaga in parlamentarnim državnim sekretarjem na nemškem zveznem ministrstvu za zdravje dr. Edgarjem Frankejem ter obiskal socialni center za oskrbovana stanovanja in podporne dejavnosti Gotenburger Strasse.

  • Danes

    Za prehransko varnost je potrebno zavarovati njen ključni steber - Kmetijska zemljišča

    Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes izvedlo na javni strokovni posvet z naslovom »Kmetijska zemljišča – steber prehranske varnosti!«. Posvečen je bil ravnanju s kmetijskimi zemljišči, samooskrbi ter zagotavljanju prehranske varnosti v času potencialne krize.

  • Danes

    Državna sekretarka Gabrič na Mednarodni konferenci o razminiranju v Ukrajini

    V Lozani se danes in jutri pod pokroviteljstvom švicarske in ukrajinske vlade odvija Mednarodna konferenca o razminiranju v Ukrajini. Na dogodku, ki sta ga otvorila švicarska predsednica Viola Amherd in ukrajinski premier Denys Shmyhal, so se zbrali visoki predstavniki vlad, mednarodnih organizacij ter strokovnjaki z vsega sveta, da bi okrepili sodelovanje na področju humanitarnega razminiranja.

  • Danes

    Sofinanciranje gradnje visokozmogljivih fiksnih širokopasovnih omrežij (GOŠO6): odpiranje ponudb

    Zaključeno je prvo odpiranje vlog na javni razpis za sofinanciranje gradnje visokozmogljivih fiksnih širokopasovnih omrežij oziroma nadgradnjo obstoječih fiksnih omrežij (GOŠO6), ki ga je Ministrstvo za digitalno preobrazbo objavilo v Uradnem listu RS, št. 69/24, dne 16. avgusta 2024 ter v Uradnem listu RS, št. 81/24, dne 20. septembra 2024.

  • Danes

    Visoko patogena aviarna influenca potrjena pri perutnini v ptujski občini

    V dvoriščni reji perutnine v občini Ptuj je bila potrjena visoko patogena aviarna influenca podtipa H5N1. Na gospodarstvu so bili izvedeni nujni ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni. Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) rejce perutnine in ptic v ujetništvu poziva k previdnosti in doslednemu upoštevanju zaščitnih ukrepov.

  • Danes

    O decentralizaciji javnih storitev in povečanju njihove dostopnosti na podeželju

    Državni sekretar Ministrstva za javno upravo Jure Trbič in generalna direktorica Direktorata za stvarno premoženje Maja Pogačar sta se dopoldne v prostorih Ministrstva za javno upravo sestala s predstavniki Sveta Vlade RS za mladino.

  • Danes

    Dnevni red 125. redne seje Vlade Republike Slovenije

  • Danes

    125. redna seja Vlade Republike Slovenije

    Na današnji seji je vlada sprejela zakonodajne spremembe za boljšo dostopnost do plačilnih računov in predlog druge spremembe Načrta za okrevanje in odpornost. Seznanila se je tudi s parafiranim dogovorom v zvezi z Zakonom o skupnih temeljih sistema plač v javnem sektorju.

  • Danes

    17. oktober 2024: Praznovanje prvega mednarodnega dneva nesnovne kulturne dediščine

    Na 42. zasedanju Generalne konference Unesca novembra 2023 je bil 17. oktober razglašen za mednarodni dan nesnovne kulturne dediščine.

  • Danes

    Delegacija CPT tudi v ljubljanskem in koprskem zaporu

    Na obisku v Sloveniji se je v preteklih dneh mudila delegacija evropskega odbora za preprečevanje mučenja in nečloveškega ali ponižujočega ravnanja ali kaznovanja (angleško: European Committee for the Prevention of Torture and Inhuman or Degrading Treatment or Punishment - CPT).

  • Danes

    Stališče Republike Slovenije do 10. okvirnega programa Evropske unije za raziskave in inovacije

    Slovenija je pripravila stališče do 10. okvirnega programa Evropske unije za raziskave in inovacije. Ta program bo ključno orodje evropskega raziskovalnega prostora (angleško European research area – ERA) za spodbujanje znanstvenih raziskav, tehnološkega razvoja in inovacij v Evropi ter za krepitev njene konkurenčnosti na globalnem trgu.

  • Danes

    Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko na slovesnosti ob odprtju Kulturnega centra Škocjan

    Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se je v Škocjanu udeležila slovesnosti ob odprtju Kulturnega centra Škocjan. Ministrstvo za kulturo je za izgradnjo namenilo 1,4 milijona evrov.

  • Danes

    Predstavniki Geodetske uprave sodelovali na prvem zboru geodetov Srbije in Republike Srbske

    Na povabilo organizatorjev so predstavniki Geodetske uprave, Mojca Grilc, mag. Damjan Kvas in generalni direktor Tomaž Petek, sodelovali na konferenci, ki sta jo skupaj organizirala Republiški geodetski zavod Srbije in Uprava za premoženjsko pravne posle Republike Srbske (srbsko Uprava za imovinsko pravne poslove Republike Srpske).

  • Danes

    Rezultati poostrenega nadzora nad urejenostjo skladišč za živinska gnojila

    Kmetijski inšpektorji Inšpektorata Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo so opravili preglede na 86. kmetijskih gospodarstvih in izdali 12 ureditvenih odločb, od tega šest zaradi neurejenih skladišč za živinska gnojila, v treh primerih pa zaradi prekoračenega roka skladiščenja hlevskega gnoja na kmetijskih zemljiščih za več kot dva meseca.

  • Danes

    Dodatne popolne zapore ceste G2-108 Litija–Zagorje - galerija Šklendrovec

    Zaradi izvedbe pilotov in vrtanja izcednic v območju kampad K13 in K14 v sklopu izgradnje galerije Šklendrovec, bodo vzpostavljene dodatne popolne zapore državne ceste G2-108 odsek 1183 Litija−Zagorje.

  • Danes

    Vrhovno sodišče je pritrdilo davčnemu organu

    Odkup lastnega poslovnega deleža je lahko del sheme davčnega izogibanja.

  • Danes

    Mobilnost in spletna dostopnost za invalide in starejše: Nič o invalidih brez invalidov

    Komisija Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide, Geodetski inštitut Slovenije in Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije so organizirali posvet Mobilnost in spletna dostopnost za invalide in starejše - povezovanje znanj in izkušenj za vključujočo družbo.

  • Danes

    Pregled dezinformacij: Pesmi kremeljskih siren

    Ne nasedajte pesmim kremeljskih siren. Projicirana moč in zavajajoče manipulacije prikrivajo 'velikana', ki se maje na glinenih nogah.