Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
  • Danes

    Dnevni red 103. seje Odbora za gospodarstvo

  • Danes

    Patent z enotnim učinkom odslej v 18 evropskih državah

    S 1. septembrom 2024 je Romunija postala del enotnega patentnega sistema. Od tega datuma bodo vsi evropski patenti z enotnim učinkom samodejno veljali tudi za Romunijo. S to razširitvijo se število sodelujočih držav članic EU ni le povečalo na 18, temveč je 330-milijonskemu območju, ki ga sistem že pokriva, dodan tudi trg s približno 19 milijoni prebivalcev.

  • Danes

    Ministrica Fajon: »19. Blejski strateški forum je vsebinsko presegel vsa pričakovanja«

    Zaključuje se 19. Blejski strateški forum, ki je z zahtevnimi in kompleksnimi razpravami vsebinsko presegel vsa pričakovanja. Na forumu se je zvrstilo več kot 180 govorcev iz 48 držav ter 2500 udeležencev. To dokazuje, da je Blejski strateški forum uveljavljena platforma za predstavitev stališč, konstruktivno razpravo, soočenje različnih pogledov in izmenjavo tudi nasprotujočih si mnenj.

  • Danes

    Ukrajinski večer v Valdoltri

    24. avgusta, na dan neodvisnosti Ukrajine, je na odru plaže Valdoltra potekal Ukrajinski večer

  • Danes

    Slovenija gosti mednarodno konferenco o pravu pomorskih organizacij

    Ministrstvo za obrambo med 2. in 5. septembrom v Ljubljani gosti 10. mednarodno konferenco o pravu pomorskih organizacij, ki jo v sodelovanju z univerzami organizira Natov center odličnosti za operacije v zaprtih in plitkih vodah (angleško NATO Centre of Excellence for Operations in Confined and Shallow Waters – COE CSW).

  • Danes

    Obvestilo za mednarodne študente

    Obveščamo vas, da bo za mednarodne študente in študentke Univerze v Ljubljani, v čakalnici F (vhod s parkirišča) odprto posebno okence od 24. septembra do 11. oktobra 2024.

  • Danes

    Kmetijski ministri mediteranskih držav o izzivih zaradi suše in pomanjkanja vode

    Ministrica Mateja Čalušić se je udeležila konference ministrov za kmetijstvo držav EUMED9. Ministri Cipra, Francije, Italije, Malte, Portugalske, Slovenije, Španije in državna sekretarja Hrvaške in Grčije so v prisotnosti evropskega komisarja za kmetijstvo Janusza Wojciechowskega razpravljali o trajnostnem upravljanju vodnih virov in prilagajanju podnebnim spremembam.

  • Danes

    Dnevni red 103. seje Odbora za državno ureditev in javne zadeve

  • Danes

    Minister Boštjančič na srečanju s podpredsednikom Evropske banke za obnovo in razvoj

    Minister za finance Klemen Boštjančič se je 3. septembra 2024 sestal s podpredsednikom Evropske banke za obnovo in razvoj (angleško European Bank for Reconstruction and Development – EBRD) Markom Bowmanom. Glavni temi njunega srečanja sta bili uspešno sodelovanje med Slovenijo in EBRD ter ministrova vloga kot predsedujočega svetu guvernerjev EBRD.

  • Danes

    Dnevni red 102. seje Komisije za administrativne zadeve in imenovanja

  • Danes

    Podatki kot ključ do trajnostne prihodnosti turizma

    Na Blejskem strateškem forumu je Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom organizirala panel o turizmu z naslovom Moč podatkov v turizmu danes in jutri. Vrhunski strokovnjaki, predstavniki držav, destinacij in turističnega gospodarstva iz Slovenije in tujine so razpravljali o ključni vlogi podatkov pri oblikovanju prihodnosti turističnega sektorja.

  • Danes

    Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje

    Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 2. septembra 2024.

  • Fajon na Bledu: Najmanjši skupni imenovalec svetovnega reda je lahko samo eden – mir

    Prvi dan 19. Blejskega strateškega foruma je ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon opozorila na razdvojenost, ki botruje konfliktom, in vzporedne resničnosti, ki odražajo realnost trenutnega sveta, ter na prevlado posamičnih interesov. Ministrica je sodelovala tudi na panelu z naslovom Globalni pretresi: iskanje enotnosti sredi kaosa ter imela več dvostranskih srečanj.

  • Premier dr. Golob: Imenovanje komisarja, ki bo pristojen za širitev, je pravi pristop

    Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil odprtja Blejskega strateškega foruma. Po sprejemu tujih voditeljev, ki se foruma udeležujejo, je premier dr. Golob sodeloval na panelu voditeljev. Po panelu je predal nagrado Blejskega strateškega foruma gospe Juliji Navalni in se srečal s hrvaškim predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem.

  • Na Goriškem nov bibliobus

    Podpredsednik vlade in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je na prvi šolski dan udeležil in zbrane pozdravil na slovesnosti ob prevzemu novega bibliobusa Goriške knjižnice Franceta Bevka Nova Gorica.

  • Dnevni red 252. dopisne seje Vlade Republike Slovenije

  • Vlada potrdila podpis pisma o nameri o sodelovanju z Zavodom Biotech Hills

    Vlada je na današnji dopisni seji potrdila predlog za sklenitev pisma o nameri o sodelovanju Vlade Republike Slovenije in Zavoda Biotech Hills, poslovnega pospeševalnika na področju biotehnologije, za ustvarjanje ekosistema za prebojne inovacije, investicije, zaposlovanje, izobraževanje kadrov, razvoj in proizvodnjo na področju biotehnologije in farmacije.

  • Prvi šolski dan v Bohinju

    Na prvi šolski dan sta minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle, skupaj z ravnateljico šole Mojco Rozman in županom občine Bohinj Jožetom Sodjo, sprejela prvošolce Osnovne šole dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica in podružnične šole Srednja vas v Bohinju. Učence je na ta pomembni dan pozdravil tudi policist Leon.

  • Ministrica dr. Asta Vrečko na slovesnosti ob prevzemu bibliobusa Goriške knjižnice Franceta Bevka

    Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se je udeležila slovesnosti v Novi Gorici, kjer je bil tamkajšnji Goriški knjižnici Franceta Bevka v uporabo predan nov bibliobus. Ministrstvo za kulturo je nakup novega bibliobusa sofinanciralo v vrednosti 150.000 evrov.

  • Na Blejskem strateškem forumu tudi o stanju v svetovni trgovini in prihodnosti gospodarstva

    V okviru Blejskega strateškega foruma (BSF) je prvi dan gospodarsko ministrstvo kot institucionalni partner organiziralo dva gospodarska panela. Eminentni govorci iz sveta politike, gospodarstva in mednarodnih institucij so poudarili, da je za konkurenčnost ključnega uspeha inovativnost, prilagajanje na nove tehnologije ter nove oblike sodelovanja med zasebnim in javnim sektorjem.