Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
  • Predstavitev aktivnosti Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano za leto 2024

    Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano Branko Ravnik, je na novinarski konferenci predstavil načrtovane aktivnosti vezane na prioritete svojega delovanja, ki so ničelna toleranca do nedovoljenih ravnanj oz. nepoštenih praks, vzpostavitev novega poslovnega modela za certificirano pridelavo in prirejo, s poudarkom na IK in ekološko ter promocija dobrih praks.

  • V Šentjerneju o varnosti v občini in romski tematiki

    Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije mag. Senad Jušić sta obiskala Šentjernej. Srečala sta se s policisti Policijske postaje Šentjernej in se sestala z županom Občine Šentjernej Jožetom Simončičem. Glavni temi pogovorov sta bili varnostna situacija v občini in romska tematika.

  • Video

    Minister napovedal interventni zakon za zagotavljanje ogrevanja v Šaleški dolini

    Minister Bojan Kumer je 3. septembra seznanil javnost, da je prejel obvestilo Holdinga slovenskih elektrarn o resnem finančnem stanju Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ), ki vodi v insolventnost. To pomeni, da sta z novim letom ogrožena tako proizvodnja elektrike kot preskrba z ogrevanjem za 35.000 tamkajšnjih prebivalcev, ki so povsem odvisni od toplotne energije iz tega vira.

  • Poročilo o delu Inšpektorata za delo za leto 2023

    Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide Državnega zbora je danes obravnaval Poročilo o delu Inšpektorata Republike Slovenije za delo za leto 2023.

  • Opozarjamo na lažno elektronsko sporočilo

    Po elektronski pošti krožijo lažna obvestila, ki naj bi jih pošiljalo Ministrstvo za zdravje iz domnevnega naslova info.mz@gov.si. V zadevi je naveden naslov »Javno obvestilo: nove nalezljive bolezni v Sloveniji«, v besedilu pa opozarjajo na izbruh nove nalezljive bolezni in pozivajo k cepljenju. V priponki naj bi se nahajalo nujno sporočilo o izbruhu ter podatki o cepilnih mestih.

  • 10. posvet Platforme znanja »Erasmus+: Kje smo in kam gremo?«

    V ponedeljek, 2. septembra 2024, na prvi šolski dan, je v Portorožu potekal 10., jubilejni posvet Platforme znanja z naslovom »Erasmus+: Kje smo in kam gremo?«, ki ga je Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije soorganiziralo s CMEPIUS – Centrom Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja.

  • Petra Bezjak Cirman in Stephanie Sutton na Bledu o sodelovanju glede preprečevanja dezinformacij

    Direktorica Urada vlade za komuniciranje (UKOM) Petra Bezjak Cirman se je na Blejskem strateškem forumu sestala z vodjo kabineta pomočnice ameriškega državnega sekretarja za javno diplomacijo Stephanie Sutton.

  • Mednarodno sodelovanje na področju kibernetske varnosti: poudarki z Blejskega strateškega foruma

    Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) z današnjim dnem zaključuje tridnevno serijo mednarodnih dogodkov v okviru Blejskega strateškega foruma (BSF) med 2. in 3. septembrom. Kibernetska varnost je bila tudi letos med najpomembnejšimi temami na BSF.

  • Študijski obisk Finske v znamenju oblikovanja javnih politik

    Slovenska delegacija je v sklopu projekta Stičišče za oblikovanje politik, sofinanciranega iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, obiskala sedem finskih institucij, ki so vključene v proces oblikovanja in koordiniranja javnih politik.

  • Izdan drugi paket 41 odločb za sofinanciranje športne infrastrukture

    Ministrstvo, pristojno za šport, je izdalo drugi paket odločb o sofinanciranju 41 investicijskih projektov v športne dvorane in zunanje športne površine, ki izpolnjujejo pogoje javnega razpisa.

  • Javna obravnava osnutka uredbe za vzpostavitev evropskega okvira za polprevodniški ekosistem

    Ministrstvo za digitalno preobrazbo je pripravilo osnutek predloga Uredbe o izvajanju uredbe (EU) o vzpostavitvi okvira ukrepov za okrepitev evropskega polprevodniškega ekosistema (osnutek uredbe) in ga predložilo v javno obravnavo na portalu eUprava.

  • Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje

    Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 3. septembra 2024.

  • Naloge glavne pisarne in blagajne se bodo opravljale v pritličju

    Od četrtka, 5. septembra 2024 se bodo naloge glavne pisarne in blagajne opravljale v pritličju poslovne stavbe na sedežu upravne enote v pisarni številka 10.

  • Odziv Ministrstva za finance na Revizijsko poročilo Računskega sodišča

    Ministrstvo za finance je prejelo končno revizijsko poročilo Računskega sodišča in vztraja pri pojasnilu, da je pri razporeditvi sredstev iz naslova proračunske rezervacije za nakup stavbe na Litijski, ki ga je izvedlo Ministrstvo za pravosodje, šlo za nepredviden namen.

  • Ministrstvo od Računskega sodišča RS ni prejelo niti priporočil niti zahteve po odzivnem poročilu

    Včeraj je Ministrstvo za digitalno preobrazbo od Računskega sodišča Republike Slovenije prejelo končno revizijsko poročilo Predloga zaključnega računa proračuna Republike Slovenije za leto 2023.

  • Javne dražbe petih luksuznih vozil

    Prodaje bodo potekale prek spleta. Za vozila Audi in BMW se bodo lahko dražitelji potegovali 25. septembra. Izklicne cene znašajo od 38.000 evrov do 50.000 evrov. Najmanj do 20. septembra se je treba na spletno javno dražbo prijaviti in plačati varščino v višini 10 odstotkov izklicne cene.

  • Nov državni višinski transformacijski model in program za transformacijo višin

    Na Portalu Prostor je objavljen nov državni višinski transformacijski model.

  • dr. Brglez na dvostranskih srečanjih na Bledu tudi o Mednarodnem kazenskem sodišču

    Državni sekretar dr. Milan Brglez se je ob robu Blejskega strateškega foruma na dvostranskih srečanjih sestal s predsednico Skupščine držav pogodbenic Rimskega statuta Mednarodnega kazenskega sodišča (ASP ICC) Päivi Kaukoranta in s predstavnico Predstavništva Urada Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR) za Srednjo Evropo Nicole Epting.

  • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

    Na sejah vladnih odborov je vlada med drugim soglašala s predlogi amandmajev k predlogu novele Zakona o arhitekturni in inženirski dejavnosti, sprejela odgovor na sklep državnega sveta o seznanitvi z zaključki posveta 4. razvojna os in razvojni izzivi regije ter v veljavni Načrt razvojnih programov 2024–2027 uvrstila nov projekt Tehnična pomoč MVI 2021–2027.

  • Prvi šolski dan tudi za begunce

    Med več kot 20.000 prvošolci, ki so 2. septembra prestopili šolska vrata, sta bila tudi dva prvošolca begunca. Urad vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov ima v oskrbi otroke, ki obiskujejo osnovno in srednjo šolo.