Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Opozorilo o lažnih spletnih vsebinah, povezanih z vlado

    Na spletnih portalih in družbenih omrežjih je zaokrožil lažen video, v katerem sta zlorabljena podoba in glas predsednika vlade dr. Roberta Goloba.

  • Romano Prodi: Nova Gorica in Gorica sta simbol povezovanja vse Evrope

    Gost nove epizode GOVSI podkasta je Romano Prodi. Z voditeljico Natašo Čepar smo ga povabili k pogovoru ob praznovanju 20. obletnice vstopa Slovenije v Evropsko unijo, spregovorila pa sta tudi o odnosih med Slovenijo in Italijo ter o aktualnih dogodkih v svetovni politiki.

  • Mladi v Celju slikovito predstavili pestrost Evropske unije

    V Celju so mladi praznovali 20. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo (EU). Pred dnevom Evrope so na Glavnem trgu otroci iz vrtcev in šol celjske regije v okviru projekta Evropska vas na stojnicah predstavili članice EU in države, ki so na poti k članstvu v EU. V Celjskem domu pa so podelili nagrade za najboljša dela učencem, ki so sodelovali v natečaju Evropa v šoli.

  • Slovenska potica je kraljica Dneva odprtih vrat EU institucij

    Evropske institucije so 4. maja, pred dnevom Evrope, na široko odprle vrata obiskovalcem, ki so lahko obiskali dolge in zapletene hodnike institucij ter se seznanili, kaj vse EU dela za svoje državljane. Predstavile so se tudi države članice: Slovenija se je okoli 10 tisoč obiskovalcem predstavila s potico in odličnimi športniki, ki so pravi ambasadorji slovenskega načina življenja.

  • Seminar o izzivih komuniciranja širitve EU in pomenu odpornosti (družbe) proti dezinformacijam

    Na Brdu pri Kranju je konec aprila potekala konferenca komunikatorjev iz številnih držav članic EU, držav kandidatk ter evropskih institucij, ki sta ga organizirala Urad vlade za komuniciranje in Club of Venice. Glavni temi konference sta bili spopadanje z dezinformacijami ter izzivi komuniciranja širitve EU na Zahodni Balkan.

  • O izzivih komuniciranja, koristih izmenjave znanja in škodljivih učinkih namernih dezinformacij

    »Živimo v obdobju, ko lahko namerne dezinformacije destabilizirajo demokracije, spodbujajo nasilje, spodkopavajo prizadevanja za javno zdravje in celo ogrožajo mednarodno varnost,« je dejala ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh na seminarju o izzivih komuniciranja pri širitvi Evropske unije in o napredku v boju proti dezinformacijam.

  • Kranjski in brežiški dijaki spoznali delo vlade

    V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so vlado obiskali dijakinje in dijaki Strokovne gimnazije Kranj in Strokovno izobraževalnega centra Brežice. Delo vlade smo jim predstavili sodelavci Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije.

  • Nina Gregori: Upam, da bo EU vedno ostajala varno zatočišče

    Tema nove oddaje podkasta so migracije. Gostja Zorana Potiča je izvršna direktorica Evropske agencije za azil Nina Gregori, ki se s tem področjem ukvarja že vso svojo kariero.

  • Študentke ljubljanske Filozofske fakultete spoznale delo Urada vlade za komuniciranje

    Tokrat so se predstavitve vlade in njenega dela udeležile študentke pedagogike in andragogike, ki v okviru predmeta Vzgoja za demokratično državljanstvo spoznavajo tudi delovanje političnih institucij in državnih organov.

  • Na obisku vlade dijaki iz Brežic in Maribora

    V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so se predstavitve vlade in njenega dela udeležili dijakinje in dijaki Strokovnega izobraževalnega centra Brežice ter Lesarske šole Maribor ter njihovi profesorji.

  • Dr. Erjavec: Izzivi so, a v Sloveniji doživljamo renesanso podeželja

    Ob bližajoči se 20. obletnici vstopa Slovenije v EU smo v novi epizodi podkasta gostili agrarnega ekonomista dr. Emila Erjavca. Med pogajanji za vstop v EU je bil član ožje pogajalske skupine za področje kmetijstva in ribištva, »strokovni motor« pogajanj za kmetijstvo. Je zelo priljubljen profesor na Biotehniški fakulteti in predvsem velik poznavalec kmetijske politike.

  • Doma v Evropi – varni v Natu

    Ob 75. obletnici nastanka severnoatlantske zveze (angleško North Atlantic Treaty Organisation - Nato) in 20-letnici priključitve Slovenije tej vojaški organizaciji so v Parku vojaške zgodovine v Pivki 27. marca odprli razstavo in pripravili okroglo mizo o pomenu in prihodnosti Nata. Sogovorniki so se strinjali, da je imel pomembno vlogo pri ohranjanju miru v Evropi in tako bo tudi v prihodnje.

  • Fotografska razstava o Natu v Pivki na ogled do konca leta

    V Parku vojaške zgodovine v Pivki sta bila danes ob 75. obletnici Nata in 20-letnici članstva Slovenije v njem slovesno odprtje fotografske razstave in okrogla miza.

  • Z dijaki Gimnazije Novo mesto spregovoril minister za Slovence v zamejstvu in po svetu

    V okviru obiska vlade se je z dijaki in dijakinjami Gimnazije Novo mesto srečal minister Matej Arčon in jim predstavil, kako vlada skrbi za ohranjanje povezav s Slovenci, ki živijo zunaj ozemlja države

  • Pojasnilo Urada vlade za komuniciranje o navedbah ruskega obrambnega ministrstva

    Rusko obrambno ministrstvo je v svoji objavi na omrežju Telegram zapisalo, da naj bi bilo med tujimi borci v Ukrajini tudi pet slovenskih državljanov.

  • Dijaki in dijakinje Gimnazije Vič spoznali projekt nacionalnega jedrskega programa

    V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so vlado obiskali dijakinje in dijaki Gimnazije Vič. O vladi in njenem delu so spregovorili s predstavniki Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije.

  • Dijaki Gimnazije Novo mesto želijo, da bi bil javni promet modernejši in za mlade bolj dostopen

    Na obisku v vladnih prostorih so bili tokrat dijaki in dijakinje Gimnazije Novo mesto. Delo vlade sta jim predstavila državna sekretarka Maksimilijana Polak ter podsekretar Martin Kovač, oba zaposlena v Kabinetu predsednika vlade.

  • "Šola je živa skupnost, ki se prilagaja svojemu okolju"

    Osnovnošolci bodo jeseni vstopili v nekoliko prenovljeno šolo. Kot poudarja tokratna gostja GOVSI podkasta, državna sekretarka z ministrstva za vzgojo in izobraževanje Janja Zupančič, je šola živa skupnost, ki se mora prilagajati dogajanju v okolju. Nedavno sprejeta novela zakona o osnovni šoli je eden od odzivov na te prilagoditve.

  • Dijaki Vegove Ljubljana in mladi judoisti poudarili, kako pomembno je vključevanje mladih v šport

    Na tokratnem obisku smo gostili dijake Vegove Ljubljana ter mlade judoiste Judo kluba Bežigrad. Delo vlade jim je predstavila direktorica Urada vlade za komuniciranje, Petra Bezjak Cirman, hkrati pa so spoznali, kako veliko promocijo države delajo slovenski športniki na velikih športnih tekmovanjih v tujini.

  • Na obisku inovativni bodoči slaščičarji in peki ter dijaki, ki se izobražujejo za trgovce

    V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so se predstavitve vlade in njenega dela udeležili dijakinje in dijaki Srednje trgovske in aranžerske šole ter Biotehničnega izobraževalnega centra.