Skoči do osrednje vsebine
GOV.SI
UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec piščančjega mesnega pripravka v prometu, v katerem je uradni laboratorij potrdil prisotnost bakterije Salmonella Enterica.
  • Kategorija

    Živila

  • Podkategorija

    mesni pripravek

  • Opis izdelka (tip/oznaka)
    File piščančjih beder, marinirano; vrsta izdelka: mesni pripravek; datum proizvodnje: 19.07.2024; rok uporabe: 21.07.2024; v prodaji v rinfuzi.
  • Podatku o vzorcu
    Živilo vzorčeno 19.07.2024, v mesnici Mlinarič, Lesce. Prodaja neposredno potrošnikom.
  • Proizvajalec
    Mesnica Mlinarič, Lesce
  • Vrsta tveganja
    Mikrobiološka tveganja
  • Država porekla

    Slovenija

  • Opis tveganja

    Prisotnost Salmonelle enterica subsp. enterica 0:7.

  • Ukrep

    Odpoklic.

  • Priporočila uporabniku

    Živilu je 21.07.2024  pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki izdelek zamrznili, naj ga zavržejo.