Skoči do osrednje vsebine

UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec svežega mesa brojlerjev, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Capylobacter jejuni (termofilni kampilobaktri).
  • Kategorija

    Živila

  • Podkategorija

    Meso in mesni pripravki

  • Opis izdelka (tip/oznaka)

    Sveže meso brojlerjev; Piščančja bedra z delom hrbta
    lot/serija: 5295 2534; rok uporabe: 25.7.2024

  • Podatku o vzorcu

    Vzorčeno v: Jagros d.o.o., PE Jager supermarket Radenci

  • Proizvajalec

    Hermine Wech, Koroška perutnina d.o.o.

  • Distributer

    Jagros d.o.o.

  • Vrsta tveganja
    Mikrobiološka tveganja
  • Država porekla

    Avstrija

  • Opis nevarnosti

    Prisotnost mikroba Capylobacter jejuni (termofilni kampilobaktri). Živilo, ki se pred uporabo termično ne obdela, predstavlja tveganje za zdravje. 

  • Priporočila uporabniku

    Živilu je 25.7.2024 pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki živilo zamrznili, naj ga zavržejo.