Piščančja bedra z delom hrbta
UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec svežega mesa brojlerjev, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Capylobacter jejuni (termofilni kampilobaktri).
-
Kategorija
Živila
-
Podkategorija
Meso in mesni pripravki
-
Opis izdelka (tip/oznaka)
Sveže meso brojlerjev; Piščančja bedra z delom hrbta
lot/serija: 5295 2534; rok uporabe: 25.7.2024 -
Podatku o vzorcu
Vzorčeno v: Jagros d.o.o., PE Jager supermarket Radenci
-
Proizvajalec
Hermine Wech, Koroška perutnina d.o.o.
-
Distributer
Jagros d.o.o.
-
Vrsta tveganja
Mikrobiološka tveganja
-
Država porekla
Avstrija
-
Opis nevarnosti
Prisotnost mikroba Capylobacter jejuni (termofilni kampilobaktri). Živilo, ki se pred uporabo termično ne obdela, predstavlja tveganje za zdravje.
-
Priporočila uporabniku
Živilu je 25.7.2024 pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki živilo zamrznili, naj ga zavržejo.