Skoči do osrednje vsebine

UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec mesnega pripravka, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica.
  • Kategorija

    Živila

  • Podkategorija

    meso in mesni izdelki

  • Podatku o vzorcu

    Piščančje meso v marinadi; rinfuza; proizvedeno 5.8.2024; Lot:5.8.2024; porabiti do: 8.8.2024

  • Proizvajalec

    Jagros d.o.o., Center Jager Melje (proizvodnja na prodajnem mestu)

  • Vrsta tveganja
    Mikrobiološka tveganja
  • Država porekla

    Slovenija

  • Opis nevarnosti

    Proizvod je bil v celoti prodan fizičnim strankam preko prodajnega pulta v Centru Jager Melje. Ugotovljena je bila prisotnost mikroba Salmonella enterica subsp.Enterica, ki potencialno lahko v primeru neustreznega rokovanja in  neustrezne termične obdelave povzroči gastrointestinalne težave.

  • Ukrep

    Živilu je pretekel rok uporabe. 

  • Priporočila uporabniku

    Živilu je 8.8.2024 pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki živilo zamrznili, naj ga zavržejo.