Piščančje meso v marinadi
UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec mesnega pripravka, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica.
-
Kategorija
Živila
-
Podkategorija
meso in mesni izdelki
-
Podatku o vzorcu
Piščančje meso v marinadi; rinfuza; proizvedeno 5.8.2024; Lot:5.8.2024; porabiti do: 8.8.2024
-
Proizvajalec
Jagros d.o.o., Center Jager Melje (proizvodnja na prodajnem mestu)
-
Vrsta tveganja
Mikrobiološka tveganja
-
Država porekla
Slovenija
-
Opis nevarnosti
Proizvod je bil v celoti prodan fizičnim strankam preko prodajnega pulta v Centru Jager Melje. Ugotovljena je bila prisotnost mikroba Salmonella enterica subsp.Enterica, ki potencialno lahko v primeru neustreznega rokovanja in neustrezne termične obdelave povzroči gastrointestinalne težave.
-
Ukrep
Živilu je pretekel rok uporabe.
-
Priporočila uporabniku
Živilu je 8.8.2024 pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki živilo zamrznili, naj ga zavržejo.