Začinjeno piščančje meso
UVHVVR je bila s strani izvajalca dejavnosti obveščena, da izvaja odpoklic živila zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella enterica.
-
Kategorija
Živila
-
Podkategorija
Meso in mesni izdelki
-
Opis izdelka (tip/oznaka)
Začinjeno piščančje meso (piščančja bedra)
vrsta izdelka: mesni pripravek
serija / LOT :172
datum proizvodnje: 20.06.2024
porabiti do: 26.06.2024 -
Proizvajalec
Mesnica in trgovina Gabrek, Martin Tibaut s.p.
-
Vrsta tveganja
Mikrobiološka tveganja
-
Država porekla
Slovenija
-
Opis nevarnosti
Prisotnost Salmonelle enterica subsp. enterica 0:7
-
Ukrep
Odpoklic
-
Priporočila uporabniku
Živilu je 26.6.2024 pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki izdelek zamrznili, naj ga zavržejo. Pri temperaturi višji od 82°C (v notranjosti izdelka), ki jo predvideva običajni postopek priprave tega živila, bakterije propadejo in tako živilo ne predstavlja tveganja, z namenom preprečevanja navzkrižne kontaminacije pa je ključno tudi pravilno rokovanje z živilom.