Skoči do osrednje vsebine

Vinarski inšpektor (šifra dm 606) v Območni enoti Ljubljana | Inšpektorat Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo (Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano)

Opis delovnega mesta

Z izbranim kandidatom bo sklenjeno delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom.

Izbrani kandidat bo delo opravljal v prostorih Inšpektorata Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo, v Območni enoti Ljubljana, Dunajska cesta 58, Ljubljana oziroma v drugih uradnih prostorih, kjer Inšpektorat Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo opravlja svoje naloge.

Izbrani kandidat bo delo na delovnem mestu vinarski inšpektor opravljal v uradniškem nazivu inšpektor III, z možnostjo napredovanja v uradniški naziv inšpektor II in inšpektor I.

Zahteve za prijavo

Kandidati, ki se bodo prijavili na delovno mesto, morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

  • najmanj visokošolsko strokovno izobraževanje (prejšnje)/visokošolska strokovna izobrazba (prejšnja), področje: živilska tehnologija, agronomija, kmetijstvo, kmetijstvo-agronomija, agronomija, kmetijstvo-agronomija in hortikultura, vinogradništvo in vinarstvo, vinogradništvo in vinarstvo, vinogradništvo, vinarstvo in sadjarstvo; najmanj visokošolsko strokovno izobraževanje (prva bolonjska stopnja)/visokošolska strokovna izobrazba (prva bolonjska stopnja), področje: živilska tehnologija, agronomija, kmetijstvo, kmetijstvo-agronomija, agronomija, kmetijstvo-agronomija in hortikultura, vinogradništvo in vinarstvo, vinogradništvo in vinarstvo, vinogradništvo, vinarstvo in sadjarstvo; najmanj visokošolsko univerzitetno izobraževanje (prva bolonjska stopnja)/visokošolska univerzitetna izobrazba (prva bolonjska stopnja), področje: živilska tehnologija, agronomija, kmetijstvo, kmetijstvo-agronomija, agronomija, kmetijstvo-agronomija in hortikultura, vinogradništvo in vinarstvo, vinogradništvo in vinarstvo, vinogradništvo, vinarstvo in sadjarstvo,
  • najmanj 4 leta delovnih izkušenj,
  • najmanj 5 let delovnih izkušenj iz vinogradništva oziroma vinarstva, od tega najmanj 2 leti izkušenj v vinarstvu (Zakon o vinu - 51. člen),
  • opravljen strokovni izpit za inšpektorja,
  • opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv,
  • opravljen preizkus organoleptičnih sposobnosti,
  • državljanstvo Republike Slovenije,
  • ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ne smejo biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev,
  • zoper njih ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Kot delovne izkušnje se šteje delovna doba na delovnem mestu, za katero se zahteva ista stopnja izobrazbe in čas pripravništva v isti stopnji izobrazbe, ne glede na to, ali je bilo delovno razmerje sklenjeno oziroma pripravništvo opravljeno pri istem ali pri drugem delodajalcu.

Za delovne izkušnje se štejejo tudi delovne izkušnje, ki jih je javni uslužbenec pridobil z opravljanjem del na delovnem mestu, za katerega se zahteva za eno stopnjo nižja izobrazba, razen pripravništva v eno stopnjo nižji izobrazbi.

Kot delovne izkušnje se upošteva tudi delo na enaki stopnji zahtevnosti, kot je delovno mesto, za katero oseba kandidira. Delovne izkušnje se dokazujejo z verodostojnimi listinami, iz katerih sta razvidna čas opravljanja dela in stopnja izobrazbe.

Zahtevane delovne izkušnje se skrajšajo za tretjino v primeru, da ima kandidat univerzitetno izobrazbo ali visoko strokovno izobrazbo s specializacijo oziroma magisterijem znanosti (prejšnjim) ali magistrsko izobrazbo (druga bolonjska stopnja).

Pri izbranem kandidatu se bo preverjalo ali ima opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv. V nasprotnem primeru bo moral izbrani kandidat obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv, v skladu s prvim odstavkom 89. člena Zakona o javnih uslužbencih, opraviti najpozneje v enem letu od sklenitve pogodbe o zaposlitvi.

Na podlagi 12. člena Zakona o inšpekcijskem nadzoru se lahko za inšpektorja imenuje oseba, ki nima opravljenega strokovnega izpita za inšpektorja, vendar mora ta izpit opraviti najkasneje v šestih mesecih od dneva imenovanja za inšpektorja. 

Na podlagi 51. člena Zakona o vinu mora imeti kandidat opravljen preizkus organoleptičnih sposobnosti ali ta preizkus opraviti v enem letu po sklenitvi delovnega razmerja.

Delovne naloge

Delovno področje - naloge: 

  • opravljanje inšpekcijskega nadzorstva na področju vinarstva,
  • vodenje postopkov in izrekanje ukrepov v skladu z zakonom o inšpekcijskem nadzoru, zakonom o splošnem upravnem postopku in drugimi predpisi,
  • izvajanje ukrepov v skladu z zakonom o prekrških,
  • vlaganje kazenskih ovadb za kazniva dejanja,
  • samostojno oblikovanje poročil o stanju na področju dela inšpekcijskega organa,
  • vodenje predpisanih in internih evidenc s področja nadzora inšpekcijskega organa,
  • nudenje pravne in strokovne pomoči,
  • opravljanje drugih nalog podobne zahtevnosti.

Postopek prijave

Kandidat vloži prijavo v pisni obliki, ki jo pošlje v zaprti ovojnici z označbo: »za javni natečaj – vinarski inšpektor v Območni enoti Ljubljana, številka 1100-34/2024«, na naslov: Inšpektorat Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo, Služba za skupne in pravne zadeve, Dunajska cesta 58, Ljubljana, in sicer v roku 8 dni po objavi na Zavodu RS za zaposlovanje in na osrednjem spletnem mestu državne uprave GOV.SI. Za pisno obliko prijave se šteje tudi elektronska oblika, poslana na elektronski naslov: gp.mkgp@gov.si, pri čemer veljavnost prijave ni pogojena z elektronskim podpisom.

Zaželeno je, da prijava vsebuje tudi kratek življenjepis ter da kandidat v njej poleg formalne izobrazbe navede tudi druga znanja in veščine, ki jih je pridobil ter, da se prijava odda na obrazcu, ki je priložen javnemu natečaju.

 

Kontaktna oseba za dodatne informacije

Besedilo in prijavni obrazec