Skoči do osrednje vsebine

UVHVVR je bila s strani izvajalca dejavnosti obveščena, da izvaja odpoklic živila zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella enterica.
  • Kategorija

    Živila

  • Podkategorija

    Meso in mesni izdelki

  • Opis izdelka (tip/oznaka)

    Začinjeno piščančje meso (piščančja bedra)
    vrsta izdelka: mesni pripravek
    serija / LOT :172
    datum proizvodnje: 20.06.2024
    porabiti do: 26.06.2024

  • Proizvajalec

    Mesnica in trgovina Gabrek, Martin Tibaut s.p.

  • Vrsta tveganja
    Mikrobiološka tveganja
  • Država porekla

    Slovenija

  • Opis nevarnosti

    Prisotnost Salmonelle enterica subsp. enterica 0:7

  • Ukrep

    Odpoklic

  • Priporočila uporabniku

    Živilu je 26.6.2024 pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki izdelek zamrznili, naj ga zavržejo. Pri temperaturi višji od 82°C (v notranjosti izdelka), ki jo predvideva običajni postopek priprave tega živila, bakterije propadejo in tako živilo ne predstavlja tveganja, z namenom preprečevanja navzkrižne kontaminacije pa je ključno tudi pravilno rokovanje z živilom.