Skoči do osrednje vsebine

Informacije o najavi razpisa o aktivni vlogi učencev v učnem okolju

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je 14. junija v zoom okolju izvedlo javno najavo razpisa Aktivna vloga otroka, učenca in dijaka v odprtem, sodelovalnem in ustvarjalnem učnem okolju, ki bo predvidoma objavljen jeseni 2024.

Gre za eno od operacij v okviru izvajanja Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 v Sloveniji. Predstavitvi je sledilo več kot 80 udeležencev.

Razpis bo vključeval sklope bralna pismenost in razvoj slovenščine, tuji jeziki in večjezičnost, kulturno-umetnostna vzgoja, aktivno državljanstvom in naravoslovno-znanstvena in matematična kompetenca ter področje STEAM

V okviru vsakega sklopa naj bi se oblikoval vsaj en konzorcij, vključenih naj bi bilo vsaj 335 vzgojno-izobraževalnih zavodov (vrtci, osnovna šole, srednje šole, dijaški domovi). Upravičenci na razpisu bodo še visokošolski zavodi, javni zavodi, javni raziskovalni zavodi, združenja in skupnosti s področja izobraževanja, nevladne organizacije in druge institucije, ki so v skladu z zakonodajo oziroma izbirnimi postopki prepoznani kot upravičenci.

Vrednost razpisa bo 9,5 milijonov evrov. Več vsebinskih poudarkov in organizacijskih vidikov lahko razberete iz priložene predstavitve.